Heiberg aile arması – Sembolizm – Zülkarneyn sembolü

<> selam selam kaptan

<> selam selam hoşgeldiniz

Hoşbuluşturana Hamd ile ss. hoşbuluştuk.

Şimdi TÜRKÇE de olsa,  D E V A M  eden bir chat’e sizi naklediyorum. Heiberg2 resmini açar mısınız?

(Birinci resmi/Heiberg ailesinin korkunç görünümlü ARMA’sını anlatmış bitirmiştim. Şimdi ikinciyi anlatmaktayım, ltf. sessiz kalınız.)

Birinci arma değil ama ikinci arma/amblem gerçekten Zülkarneyn’den kalma.

(have u ever seen be4?)

c-d U find pix

-end of the 1080 sec.-

Selam selam candaşdostlarım, iki chat zorunlu olarak üstüste bindi. Fazla beklettim sayılmaz. Hayat normale döndü, ötekiler içinde Türkçe bilen iki kişi birden katılmayınca, ben başka dilde yazmak zorunda kaldım.

Biri geldi ve bizler türkçe devam edebiliriz. Axel Heiberg’i tam 6 saattir anlatıyordum. Bitiremeyince zorunlu olarak BURAYA türkçe devam etmek zorunda kaldım. Daha doğrusu kalacağım. SİTE’mizdeki Heiberg2 resmini bulursanız, açıklamayı sürdürebilirim. Önce sizi duymak istiyorum. Resmi bulan candaş var mı? Bir kişi bulsa bile anlatabileceğim.

<> Bulamadım

<> heiberg aile arması var

Hangisi? İki arma var. Biri ÖZGÜN Zülkarneyn’in.

[] https://www.hanifislam.com/zigzag/bol03/bol03d.htm

<> Alttaki çift kalkanlı kuş ve kuru kafa

1. [candaş]. Bunu anlatıyordum. (iki chat çakıştı özür 🙂 Şimdi onu anlatacağım.

Önce terminoloji:

Neden adı MEDUS (Erkek Medüza)? SanSkritçe = Koruyucu kalkan demek. Bunu Sanskritçe konuşan ilk klanlar (Eolyalılar) aynen ismi koruyarak getirmişler. Fakat sonraki yunanlılar (Akhailar) bundan MEDUZA‘nın kalkanı mitolojisini çıkarmışlar.

Akhaia(Aka)lar şöyle diyor: İYİ OLAN’ın iyiliğini, kötü olanın KÖTÜ RUHUNU yüze yansıtır. Ayna görevi yapar. Kötü olan “CUCULCAN“ın hışmına uğrar.

İyi olan ise Quetzalcoatl tarafından iyilik bulur. Kötü olan tüylü-yılan yumağını (Sonradan meduza’nın saçları) ile ölümü bulur. Ama zamanın efendisi dilemezse… (kirios xronos) Kirya Harun?

Kalkanın açılımı şöyle:

(Bunu sizler için yazıyorum, şu andan itibaren onlar okuyacak, size AKTİF olarak döndüm.)

Heiberg’lerin amblemi olan kalkandan söz ederken öncelikle, yukarıdaki BOYNUZ çiftinin “İslamiyet” başta, daha bir çok dinlerin ve (Musa, İskender gibi) kişilerin boynuzu olduğunu hatırlatırım.

Diğer dinlerden mesela Budizm bunu İKİ BOYUTLU (yin-yang/Hunnes-Künnes/Cosmos-chaos vb.) olarak bir çember içinde (Güney Kore bayrağındakinin aynı) biri AK diğeri KARA olan ve ters duran bir çift CENİN gibi grafike etmiş.

Bu iki boyutluyu eğer ÜÇ boyutlu olarak açarsanız; göreceksiniz ki, bunlar aslında birbirinin “NOKTA“larıdır.

Yani iki boyutluda başı kalın, kuyruğu İNCE olan ve birbirine dolanmış gibi duran ve bir daireye düzgün/izotropik olarak sığan Yin-Yang sembolünün, siyah içinde beyaz olan; ve beyaz içinde siyah olarak gösterilen noktalarına, kuyruğun en ince uçları yerleştirilince fractaller kapanıyor. (B evreni)

Fakat bizler A evreninde olduğumuza göre; YUKARIDAKİ şekle göre Rakim’in KEHF‘ini açtığımızda bir çift AYRIK boynuz (Karneyn) çıkmaktadır. İşte bu sembol, Zülkarneyn’e adını veren semboldür.

Aynı mağarada (yine Zülkarneyn’in mini karanoktacığı ETKİSİNDE) olan ASHABI KEHF de, 309 yıl sonraya nakledilip, arkasından vefat edince (Ayeti bulunuz) onların kapı ağzına (Köpeğin durduğu kulubeye), yani Kehf girişine, kulübe yerine bir BİNA yaptılar. (Mescid de deniyor)

<> Kehf/18: Bir de onları uyanık sanırdın, halbu ki, uykudadırlar ve Biz onları sağa sola çevirirdik; köpekleri de giriş kısmında iki kolunu uzatmıştı. Onları görseydin mutlaka onlardan kaçar ve elbette için dehşet ile dolardı.

[] Kehf/19: Yine böylece onları uyandırdık ki, birbirlerine sorsunlar. İçlerinden biri: «Ne kadar durdunuz!» dedi. «Bir gün yahut daha az.» dediler. Bir kısmı da: «Ne kadar durduğunuzu Rabbiniz daha iyi bilir; şimdi siz şu gümüş paranızla birinizi şehre gönderin de, baksın kimin yemeği daha temizse ondan size yiyecek alıp getirsin; hem de çok kurnaz davransın ve sakın sizi kimseye sezdirmesin.

[] Kehf/20: Çünkü sizi ellerine geçirirlerse muhakkak öldürürler, yahut kendi dinlerine döndürürler. O zaman asla kurtuluşa eremezsiniz.

[] Kehf/21: Böylece kendilerini haberdar ettik ki, Allah’ın va’dinin hak olduğunu ve kıyamet gününün şüphesiz bulunduğunu bilsinler. O sırada kavimleri kendi aralarında bunların olayını tartışıyorlardı. Bunun üzerine dediler ki: Üstlerine bir bina yapın; Rableri onları daha iyi bilir! Düşmanlarına karşı galip gelenler: Biz muhakkak bunların üzerine bir mescit yaparız. dediler.

O mescid’de BİR TEK işaret vardı. O da kubbemsi (Kerpiç) tepesinde olan ve tıpatıp bizim ARMA’daki şekliyle yer alan TEK sembol. (Bu halen tüm ünlü camilerimizde de vardır. Bu çatalı HİLAL sananlar da vardır)

Şekil “BİRBİRİNİ ÜFLEYEN” değil; birbirinden AYRIK duran (Yani dipten birleşen) ve kandırıcı olarak HİLALE benzeyen ama HİLAL olmayan GERÇEK BİR İSLAM (Hanif) sembolüdür.

Hans von Aiberg, 07/09/2003 (184/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (183) oku | 184 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

heiberg-arma-2

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar