İbrahimin evlilikleri – Huri – Allahın kelimeleri sonsuzdur – Mutmainlik

Selam ve Halim de İbrahim atamızın BİRİNCİL özellikleri/güzel huyları. Ona iki kez selam. Ve ne mutlu ki, ateş sadece o gün değil; ebediyen atamıza YASAKLANDI! İnşaallah bize de yasaklanır.

<> inşaAllah

Ve eşi Hacer’e kızkardeşim dedi. İpucu: Habil ve Labuda. (Konu çok uzun burada başlarsak dört saat daha gerekir. Belki daha çok…)

Öteki soruya ipucu: İbrahim+Hacer+Sara. Üçünün bir araya gelmesiyle İKİSİ de ÇOCUK sahibi oldular. Tek evlilik olsaydı, İbrahim atamız çocuksuz kalırdı.

İpucunun ipucu: İbrahim=YAFES; HACER=HAMİ; SARA=SAMİ. Yani bir eksikle NUH‘un GENLERİ tamamlandı. (Eksik=Yamm, beni İsrail ve beni İsmail asla Mongol değillerdir.) (Çünkü bu gen süregendir. Beni İsrail peygamberleri içinde BOZUKLUK yaratırdı.)

Böylece XX, XY ve YY üçlüsü BİR ÇİFT evlilikte ortaya çıktı. YY >>>>>> HACER ve bir YY için “KIZKARDEŞİM“den başka bir şifre daha bulamazsınız!

<> Sara?

Sara >>>>>> KABİL ve LABUDA evliliği gibiydi. Bunu anlamak için ayrı bir chat günü oluşturmamız gerekecek.

Yusuf’un nasıl ortaya çıktığını çok uzun anlatmam gerekiyor. Yusuf’tan onun sonuncu ailesine (İmran) ve sonun sonu olan Zekeriya’dan Yahya; Meryem’den İsa’nın oluşumuna kadar inanılmaz uzunlukta bir anlatım gerekecek.

Yani sorduğunuz sorular, Kur’an denen TAFSİL nedeniyle öyle geçiştirilecek gibi değil. Sorduğunuz/sorduran Allah demektir. Baştan savamam.

İbrahim, İshak, Zekeriya, bunların Huri sırları var. Ancak ve ancak İLERİ yaşlarda evlat sahibi oluyorlar. Adalaide 73 yaşında ADLER’i doğur(aCAK). Böyle bir kadın düşünebiliyor musunuz? Bunları nasıl bir çırpıda anlatayım.

Bence burada sıkıntımız MUTMAİNSİZLİK değil, Detay kitabı olan Tafsil Kur’an’ın ayrıntılanmaMAsı -henüz-. Yani sıraya koydum, ne zaman sırası gelir bu kadar konunun?

“Denizler mürekkep olsa, tüm ağaçlar yontulup kalem olsa, yine de Allah’ın SÖZLERİ -ebediyen- bitmez”.

Yani ben BİTMEYEN BİR SENFONİNİN, ebedi bir sözün/sözlüğün yorumcusuyum/tercümanıyım.

Rabbim kısıtsız HAYY’dır, ben ise ömürle kısıtlı bir faniyim. Gidebildiğimiz yere kadar gideriz.

Sorunuzu sorduran ALLAH olduğundan sizlere inanılmaz saygılıyım. Ve Kur’an’ın -arkadaşımın- hakkını vermek zorundayım. Basitçe savuşturamam. Ayrı bir chat günü gerekiyor.

Huri’den Labuda’ya, Labuda’dan Ali İmran’lara kadar anlatacaklarım bitmez uzunlukta şeyler.

Kur’an TEFSİL olduğu için bu böyle!

Allah’ımızın NASİP ettiği gün ve saatte bunları yazacağız Allah inşaa… BİLGİ çok, ama ZAMAN dar! Hepsini dökemiyorum! Bir sıra/soru gerektiriyor.

<> Kaptan çok teşekkür ederim.

İpuçlarını izlersen RZİ olacaksın [candaş]; o ipuçları/misaller, seni orijinaline hazırlayacaktır. Nasipse bir chat’te de bunları dökeceğiz. Birkaç yüz chatte demek daha doğru olurdu. Kaçını sunarım, Rabbim bilir ömrümü…

Hans von Aiberg, 17/12/2003 (206/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 206 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

206-07-sonsuz-kelime

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar