Ali İmran suresi – Maun müslümanlar/Süfyaniler- Hanifler

Acı olan şu: Biz bu namaz kılan dostlarımızı SEVİYORUZ. Ama onlar BİZİ sevmiyor.

Biz Hanifler bu fıkrada POLİS rolünde iyi kalpli verici bir insandık.

Yolcu, bunun yanıtı Ali İmran 116-119 arasında. Ceza olarak yaz bakalım. (Bu trafik cezasıdır)

Haydi, biraz ayetleri TEKRAR yazalım.

<> Kurulu düzenlerine çomak sokuyoruz diye… mi acaba?

Allah söylediğim ayetlerde onun yanıtını veriyor. Yeni arkadaşlarımız için BİR DAHA YAZALIM?

<> 3-Ali İmran/116: Küfredenleri, kesinlikle ne malları ne de çocukları Allah’tan kurtaramayacaktır. Onlar, cehennemin sakinleridirler ve hep orada kalacaklardır.

<> 3-Ali İmran/117: Bu dünya hayatında yapmakta oldukları harcamaların durumu, kendilerine zulmeden bir kavmin ekinlerine isabet edip onu mahveden kavurucu soğuk bir rüzgara benzer. Allah, onlara haksızlık etmemişti, fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı.

<> 3-Ali İmran/118: Ey iman edenler, sizden olmayanları dost edinmeyin; onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik.

<> 3-Ali İmran/119: Ha sizler öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, onlar ise, bütün kitaba inandığınız halde sizi sevmezler. Sizinle karşılaştıklarında: Biz inandık? derler. Yalnız kaldıklarında ise size olan kinlerinden aleyhinizde parmaklarını ısırırlar. De ki: “Kininizle ölünüz!” Allah, kesinlikle bütün sinelerin özünü bilir.

“Ey iman edenler (104+110+114) sizden olmayanları (116-119) dost edinmeyin;”

“onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik”

“sizler öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz”

“onlar ise,  B Ü T Ü N   K İ T A B A  inandığınız halde sizi sevmezler”

Onlar bizi SEVMEZ. Biz onları seviyoruz…

<> Bosnadan çeçenistana… afganistandan doğu türkistana… cezayirden yemene, somaliye… heryer kan vahşet, cehalet sevgisizlik, adaletsizlik tembellik…. vs. vs. görmüyorlar KÖRLER

Onlar kim?

Cuma namazındaki bildiğimiz ve sevdiğimiz cemaat. Bayram namazında bayramlaştığımız cemaat. Şu bizim semt caminin tatlı imamı. Ve arkadaşımız müezzin, o genç adam…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 02/01/2002 (040/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 040 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

040-06-aliimran116-119-sufyaniler-hanifler

Yorumlar