Nur ne demek – Etimoloji – Pozitif felsefe

<> Peki insan bedenindeki güneş ve ay nedir?

Geçen gün verilen o Tevrat’a dayalı resimde sorduğunuz şakralar vardı zaten. O şeker molekülüdür garip bir altıgendir. Bende de cifir çiziminde “Simya yumurtası” olarak da verilene çok benzer.

Güneş=Kalb (Aslan)

Ay ise onun KAFESİ oluyor insan bedeninde… Yani göğüs kafesi.

Mars ise Üçüncü göz (tepegöz) denen ön alın lobundaki boşluğu temsil ediyor. Ama bunlar konuyu dağıtacak…

Benim amacım NUR ile MÜNİR’in farkını ortaya koymaktı. KTB kökünden meKTeB ile KiTaB aynı şey değiller ki… Biri okul, diğeri KaTiB, mesela sekreter demek. Tamam mı?

<> Ok

Siraç ve Züccac “Alimlere verilmiş iki misalden ibarettir”.

Siraç’a örnek verelim: (Sırça cam buradan geliyor.) Bir de Züccac (Züccaciyeci bilirsiniz, kristal satar, kristal de CAM değildir. Camdan laser ışını elde edemezsiniz ama züccac=Kristalden Laser beam elde edebilirsiniz. Tamam mı?

<> Evet

<> Herkese iyi geceler

Bakın peşin söylüyorum, Mutmain (Satisfy) olmadan bir yere gitmemelisiniz… OK?

<> ok

Yani konu ile ilgili aydınlatılmamış (Nevolunmamış) bir uhde kalmasın içimizde.

<> Evet

müNeVveR = Aydın demek NURLU demektir. Münir “Dışarıdan aydınlatılmış” olandır, içinden aydınlık gelen ise NEWRA’dır. Hepsi NUR’un türevidir. Ama farklı şeylerdir. KiTaBe başka Kütubhane başka demek istiyorum.

<> Siz konuları doğudan batıya kuzeyden güneye yineledikçe biz daha çok mutmain oluyoruz hocam. Her aynı konuyu yinelediğinizde ek bilgiler veriyorsunuz ya da farklı açılardan formüllendiriyorsunuz.

[Candaş] ben bir yazdığımı bir daha yazmam, (Tekrarlar sizin için) ama ilerletmek de benim işim. Bu da bir reklamdı ayrıca…

 

<> :))

<> İnsan nasıl NEWRA olur?

<> Hızını ışık hızından yüksek tutarsa

 

Newra dişi ve çoğuldur. İLM bir Newra nedenidir, çoğuldur. (Zıdni’dir, Ziyade olur artar)

<> Gerçek nurla konumuzdaki nur aynı mı hocam yoksa misal mi?

<> sahte nur da mı var?

Soruyu tam anlayamadım… Felsefede de NUR tanımları var ama, ben hep Pozitif felsefeden yanayım onun için bilime çekiyorum sürekli olarak felsefeyi… Yani tasavvuf diye bize Edebali’nin Beyazıt’ı Bestami’nin yutturduklarını kaale almıyorum. Çokça Yüftera=İftira yani Hadis gibi geliyor bana…

<> Elbette onu kastetmedim. Ayın nurundan bahsediyoruz ama gerçek nur bu mu? Nar nur

 

Nar (4 temel kuvvet) şudur: Bir pil vardır giderek azalır ve biter. (Tüm nefisler ölür, bu Enerji ve eşdeğeri olan Maddenin tutarıdır.)

NUR ise bir pil vardır doludur ama tükettikçe İKİ PİL olur, o iki pil de tükendikçe DÖRT pil olarak “Rabbin orduları” olarak Saf-Safiyyun-Saffat budur, dört ise sekiz olarak Multycopy olurlar. (Arapça küsurlanmak anlamında TeKSiR olurlar).

Buna da mutmain olduk mu?

<> Evet

<> Bunu kastetmiştim, ayın nuru bu kategoriden mi demek istemiştim

Ay’da NUR yok. Ay MÜNİR diye yazılı. Nur’u oraya ekleyen biziz. (Bizim cehaletimiz)

<> Özür tercümeden kaynaklanan bir yanlış anlama

Münir üzerinde çok uzun durmak gerekir. “Allah göklerin ve yerin NUR’udur” başka (En-Nur), “Kamer Münir’dir” BAŞKA BAŞKA şeylerdir.

<> Mutmain olmak için yazdım inanın

Biliyorum. Ben de ikisinin farkını anlatmaya çalışıyorum. En-Nur En-Nar ve El-MÜNİR başka şeylerdir. Kelime NURAN’dır.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 14/12/2001 (033/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 033 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

033-05-nur-etimolojisi

Yorumlar