İçinizden bir grup ayrılsın – Ümmet yalanı –  Haniflik – Sivil kamu örgütü

Şimdi ÜMMET kelimesinden başlayarak açalım:

Ümmet >>> bildiğimiz, beynimizin yıkatıldığı Ümmeti Muhammed gibi bir kelime değil! Kelime kökü:

1. UMUMİ (Genel)

2. Amme (Kamu) (Amme davası=Kamu davası gibi… Gençlere açıklayıcı olmak için yazıyorum.)

3. SİZE BİR SIR VERMİŞTİM: “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ” gibi protesto ediniz diye… Sosyal topluluk (Cemaat) olarak değil; AMME olarak (Sivil toplum örgütü=Raina devlete UNZURNA olan KAMU ÖRGÜTÜ.)

Ümmet kelimesini asla ve asla CEMAAT diye algılamayın. Çünkü bu ayet yazılırken hep CEMAAT diye meallendirildi. “İçinizde bir cemaat bulunsun” gibi… (Mesela nur cemaati mi?)

Ama oradaki kelime ÜMMET‘tir. (Amme reyi/Kamu oyu)

Yani dümdüz anlamıyla UMUMİ/GENEL eğilimi TEMSİL EDEN SİVİL TOPLUM. (Toplum=Cemaat demek olduğundan) EN DOĞRUSU >>> SİVİL KAMU ÖRGÜTÜ diye tercüme edeceğiz. Bu net biçimde anlaşıldı mı? Cemaat ve Amme’yi ayırdık değil mi?

<> Evet

<> ok

Cemaat CEM/toplanmak kökünden; fakat ÜMMET >>> Amme (Sivil Kamu örgütü). Cemaat GENELLENEMEZ (İki kişi de bir cemaattir) fakat AMME genellenir: Çünkü türevi zaten UMUMİ=GENEL kelimesidir. (Kelime kökü yazılış itibariyle âmm’dır, merak edene duyurulur.)

<> Sivil Toplum Kuvveti(Gücü,eli)?        

<> umum adına görevli grup        

<> amm=amme=ümmet?

 

ÜMMET KELİMESİYLE >>> bir biçimde HANİFLİK (protestlik/Unzurnacılık) Kur’an’da ÖRTÜLÜ verilmiştir. Ayrılması gereken bir ÜMMET!

Bunlar nereden ayrılacaklar? Ümmet zaten İSA ümmeti gibi GENEL değil mi?

(Maalesef beyinlerimizi yıkadılar. Aslında olay tersi.)

Çünkü Musa ümmeti, Muhammed ümmeti derken GENELLEMİYORUZ, ÖZELLİYORUZ. BİR KISMI BİLDİRİYORUZ. İNSANLIK içinden “BİR ZÜMREYİ” bildiriyoruz.

Ama kurgu yanlış. Kim kafamıza soktuysa, ğalatı meşhur olarak, “Muhammed ümmetindeniz” diyoruz! Yanlış! Bizi şartlandırarak böyle düşündürttüler! Tüm dünya sosyal bir toplumdur >>> ÜMMET değildir.

<> İbrahim Milleti&Muhammed Ümmetiyiz diyorduk!

(Muhammed ümmetini de açıklayacağım.)

SOSYAL TOPLUM >>>>>>>>>>>>>>> CEMAATTİR!

Nikah çiftinden, çekirdek aileye, oradan da tüm dünya demografisinin tamamına CEMİYET demekteyiz. (Bizde klüb ve dernek gibi sanılıyor) Kavram yanlış. Demek ki ÜMMET demek, CEMAAT DEMEK DEĞİL!

Hans von Aiberg, 14/09/2003 (188/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 188 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

188-09-sivil-kamu-orgutu

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar