Yaratılış – 6 gün – Madde ve Antimadde – Gamma patlaması – Nefhi Sur üflenmesi

Şimdi, alfabetik olarak, katılımcı candaşlardan [A] ile başlayalım: En merak ettiğin soru?????

<> 25/25: Hem o, Semanın gamam ile yarılacağı ve Melaikelerin peyderpey indirildiği gün.

<a> Bu ayette gecen gamam kelimesi gamma patlaması mı? “bilgamami” olarak yazıyor Arapçasında?

 

EVET, ama bu bilimin bildirdiği GAMMA (en girgin foton) değil. GAMMAN şudur: Evren en başta patladı, madde ve antimadde BİRLİKTEYDİLER, (daha ayrışmamışlardı) ANA/KÖK veya HİGGS BOZONU halindeydiler.

Biraz SOĞUMA (yani evren genişlemesi) olunca, madde ve antimadde (eksi yük değerlerini alarak) ayrıştılar.

Başlangıç noktasında MADDE zamanda ileriye; antimadde de zamanda geriye gitti! (Çünkü üçünçü bileşen I3 izospinleri vb. bize terstir.)

Pazar günü patladı evren, ilk gün madde pazartesine genişledi. Antimadde EVRENİ (anti evren, antiparalel evren) ise Pazar gününden cumartesi gününe genişledi.

Her ikisi de 6 YEWM (bir kozmik zaman dilimi, basit anlamı GÜN) boyunca genişlediler (genişliyorlar ve genişleyecekler). YEDİNCİ gün (Ki mahşer) ikisi de bir çember turu atıp yeniden birbirlerine rastlayacaklar.

ÖDEV: Madde ve antimadde birbirine rastlarsa ne olur?

<> 17 mayıs 2002 tarihli sohbetten:

<> “Biz dönelim ÇİFT gerçeğe… Önce 4 de duralım: Dördün ikisi: Madde ve antimadde… İkisi de tıpatıp aynı ama birbirlerine rastlamasınlar, yokolurlar, birlikte -1 ve +1 toplandığında sıfır (yok) olurlar. Birinin zamanı ileri akar diğerinin geri… İki zaman toplandığında zaman yok olur. Bir çift foton çarpışırlar: Yeterli enerjileri varsa, örneğin bir proton(p+) ve bir de antiproton(p-) yükleri dışında herşeyleriyle AYNEN TIPATIP ve gerçekler.

<> Bunu büyütelim: Karşımıza bir bizim maddi evren bir de ANTİMADDE evren çıkacaktır. Her ikisinde de BEN varım. Buradaki BEN maddeden yapılmış bedene sahibim, ötedeki BEN ise antimaddeden yapılmış bedene sahibim. İkimiz birbirimizi ASLA sonsuza dek göremeyeceğiz. Çünkü yan yana geldiğimizde küçük bir kıyamet olur ve birlikte yokoluruz.

<> Yani ÖTEKİ SEN‘i asla merak etmeyin, İKİNİZDE GERÇEK olduğunuz halde herkes kendi evreninde “BEN GERÇEĞİM” öteki yok! der. Ama proton ve antiproton gibi… İKİNİZ DE VARSINIZ! İkiniz de gerçeksiniz. Bir şey dışında gerçeksiniz: İki zıt (eşlenik) gerçek toplandığında SIFIR GERÇEK olur. Gerçek kalkar”.

Evet bunlar olur. Tşk.

Bunu açalım:

1. İki foton çarpışırsa (mesela) bir çift elektron olurlar.

2. Bunlardan biri bildiğimiz elektron, diğeri ise anti-elektron (Pozitron).

3. Bunlar birbirlerinden 180 açı derecesi kaçarlar, fakat bir tur atıp YENİDEN eşleniklerini bulurlar.

4. Bunlar yeniden KARŞI KARŞIYA gelince, davranış’tan QUANTUM d u r u m ‘una geçerler.

Kuantum teoremi parçacıkların çarpışma ÖNCESİ ve SONRASI enerji  D U R U M  ‘larıyla ilgilenir. Ama eşlenik parçacıkların birbirine rastladıkları ve artık parçacık değil; DALGACIK olarak (dalgacık davranışına girerek) çözündükleri an ile kuantum teoremi  İ L G İ L E N M E Z  (beceremez, ayrı kuram gereklidir).

5. Bu esnada iki eşlenik parçacıklar (elektron ve pozitron) birbirlerinin çevresinde P O S İ T R O N İ U M süreci denen bir biçimde dolanırken İKİSİ DE yeniden ENERJİYE dönüşürler. Buna  G A M M A  patlaması denir.

Şimdi bu iki parçacık bizim iki evrenimiz olsun. (Evren ve Anti evren 7. günde yeniden rastlaşırlar ve birbirlerinin çevrelerinde Pozitronyum biçiminde) dönerek birbirlerini yok ederler.

SUR‘a üfürülmüştür. Mahşer kurulmuştur. HER İKİSİ DE buraya getirilmiş ve Enbiya Suresi 104. ayet gibi, YENİDEN var edilmişlerdir.

(Pair Production >> Çift üretimi, bunların birbirini yok edip başlangıctaki iki fotona dönüşmeleri ise, Annihilation >>> çiftin birbirini yok etmesi.)

Hans von Aiberg, 09/05/2004 (226/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 226 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

226-04-madde-antimadde

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar