Hanifler – Mescid – Mirac

Bu yaptığımız toplu bir ibadettir, cemaat ibadetidir. Kim demiş ki Haniflerin gideceği mescid yok? Bu kadar dua edilen yer mescid değil de nedir?

“Allah’ın anıldığı evler”den biriyiz ve ilkiyiz (3 asır için konuşursam). Burası mescid değil de nedir?

mSCiD, SCD, secde yani. İlla ki BİNA mı yapalım? Allah Bina diye bir kelime var mı? Allah İNŞAA eder.

<> 3-Ali İmran/113: Hepsi bir değildir. Kitap verilenler içinde gece vakitlerinde Allah’ın ayetlerini okuyup secdeye kapanan doğru bir topluluk vardır.

<> Mirac olayı, abese suresinden önce mi? sonra mı? çok kısa pls…

Mirac, Mekke’nin fethinden sonra. Yani Abese’den sonra.

Aslında şu var ki anlatması çok zor: Mirac >>> RÜYETTİR. Yani önce veya sonra diye bir şey yok. Zaman içinde zaman da değil, zaman ötesi zamansız bir takvimde yapılmıştır.

Nasıl ki bir mescide Allah’ın evi deriz, ama Allah’ın oturacağı bir yer yapmıyorsak, Mirac için de ÖNCE-SONRA ve zaman diye bir şey yok. (Bunun sırrı İsra ve Rüyet=Hologram kelimelerinde.)

Sevgideğer [candaş], 23 yılın tamamı içinde bir RÜYET miktarı tutuyor Mir’ac (dikine yolculuk). Buna Rüyet deniyor, dikine mir’ac deniyor. Bir de bunun yatayı var. (Mekke ve Kudüs arası)

Yani benim yanıtım şu: İSRA denilen bu iki mescit arası uzay yürüyümü, Abese suresinden sonra olmuştur. Fakat İSRA ve RÜYET’i birbirinden ayırt etmelisiniz. Birinde zaman boyutu var; ötekinde yok. Mir’ac için zaman yok. Eğer bir zaman verelim illa derseniz, o zaman 23 bin asır derim ki, efendimizin ömrünü aşar.

Ama İSRA (gece yürüyüşü veya uzay yürüyümü), bunun zamanı vardır. (Mesela döndüğünde daha yatağı soğumamıştı, diyorlar ya)

İşte en anlatması güç olan da şu: Rüyet tipi Mir’ac’da yolculuğa çıkmadan dönmüş olursunuz… Bu durumda ZAMAN da yok…

Efendimiz 63 yaşında bir yolculuğa çıkıp 51 yaşında onu bitirmiş gibi bir şey… Zamanla ve saatle kısıtlanamıyor.

Maddi evren (uzay) İSRA ile biter. Yani Sidre’de iş biter. Çünkü tüm uzay yürüyümleri biter mekan diye bir şey yoktur.

O zaman da  R Ü Y E T  (Hologram kuramı) uyarınca soyut mekansız mekanda (non function parageodezi) yani bir tür RÜYA aleminde gibi mir’ac’a gidersin.

Oraya çıktığında mesela, evrenin kalan ömrü bitmiş, kıyamet kopmuştur. Yani mesela 36. asır olmuştur veya 40. yy ve döndüğünde bir de bakarsın ki yatağın soğumamış. Böyle bir şey candaş…

Özetle: İsra suresi gereği İsra olayı Abese suresinden sonra, ama Mir’ac Rüyeti (kıyamet bile kopmuş bir tarihe) yayılmıştır. Buna Abese’den önce veya sonra diyemeyiz.

<> Allah razı olsun sd kaptanımız

Adem cennette biraz kaldı, ama yeryüzünde 5 milyar yıl geçti. Cinler göçtü, bitkiler, hayvanlar, evrim falan oldu, en son Adem indi dünyaya. Bir de baktı ki, o evrim de kendi çamuruymuş, cennetteki çamur…

Tüm canlıların atası ADEMDİR, domatesin bile. O da Adem çamurunun yeryüzü serasındaki mahsulüdür. Mir’ac RÜYETİ de böyle bir şey. OK? Mutmain misiniz?

<> tamamen.

<> evet hocam tşk ederiz, sağol

O zaman daha İbrahim ahlakına yakınsınız.

Bana doyum olmaz ben, bir zengin kaçışı gideyim. Sizleri özleyeceğim -şimdiden- candaşlar. RZİ

<> byebye

<> h.g. slm slm RZİ

<> İçimden bir his dabbetin şu anda bize dua ettiğini söylüyor.

[Candaş] haklıydın, seni şimdi okudum. Fakat esaslı tahmin etmişsin.

<> Çünkü siz çok içli birisiniz.

Evet ben içten içli biriyim. Mesela bazen “Herkese benzemek için” argo avam amiyane konuşurum. Bunu beceremem, ama yazarım “Şapşal, dangalak” falan diye… Sırf benzemek için, normalize olmak için. Erkek budur çünkü, patavatsızdır, hoyrattır, kadınlara laf atar.

İçli olunca bunları doğaçlama yapamıyorum. Yani önce ağzın alışması gerekir.

Ben “İçinizden biriyim” dedirtmek için, bazen öyle şeyler yazıyorum. Spordan da konuşuyoruz, müzikten de, espriden de, benim konum olmayanlardan da. (Mesela Türkiye ekonomisi, globular ekonomi, makro ekonomi ve politikalar.)

Amacım siyaset değil; nasıl üçkağıda getirildiğimizi, mesela gizli devalüasyonu falan uyandırmak için yazıyorum. Bunlar benim konum değil, ama sıkı bilirim bunları.

Hans von Aiberg, 25/05/2004 (231/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 231 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

231-11-mirac

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar