İçki ve uyuşturucu – İsm-Günah-Haram hakkında – İçki ve namaz – Peygamberimiz ve sirke – Haniflik

Uykunuz geldi mi? Benim daha gelmedi.

<> Devam hocam.

[R] aramızda mısın? Belçika’yı arıyorum??? Yok galiba… Çünkü elimde bir Flamanca metin var. Spreekt U nederlands?

<> yok bu gece

Ona bir tercüme vereceğim. (Ben çok iyi biliyorum ama, daima NOTER kişilere bu işi yaptırmalıyız. Ona bir link vereceğim oradaki metni Flamancaya tercüme edip buraya asalım. Tabii ki bu NUR suresi için gerekli yani Nur suresine başladık ama DURDUK yine.

<> Benim bir mezalim var?

 

Mezalim=Zulm etmek demek.

<> Hımm, yanlış yazdım o zaman. Ya da şöyle diyeyim: ben bir konuda Mutmain olmadım!

Tamam al sana konu işte. Onu yapalım.

BİLİM kitabın adıdır. (Kur’an’ın isimlerinden biri İLM’dir.) Mutmain olmak için şahane bir kapı aralarız o halde?

<> ok

Bismillahirrahmanirrahim. Ben hazırım.

<> Geçen hafta benim katılmadığım chat’lerin birinde Haram-helal konusu konuşulmuş.

Biraz hatırlatır mısın? Çünkü ben Salı-Perşembe günü de İngilizce Chat yapıyorum ya da Danca. Konular birbirine giriyor.

<> “Nikotin, Cafein, Tein, Etil Alkol, bunların (ve Allah korusun ötesindeki dröglerin) mutlaka bir zihin açıklığı etkisi vardır. Yani içki ile ilgili, “Ben de içiyorum, azı zarar vermez”” demişsiniz?

<> HARAM” denmemiştir. İsmi=Haram değil, uzak durun, kaçının demek. Hurrama=Haram kelimesini buraya yükleyen ise Emevi’dir. Domuz eti kesin kes haramdır, öyle yazmıştır; fakat içki için “Haram” denmemiştir.” Buradaki inceliği anlayamadım.

Domuz eti yiyerek ve “HELALDİR” dersen dinden çıkarsın. Bilerek ya da bilmeyerek yersen ve “Yaptığım günahtır” dersen ve tevbe ile geri dönersen affolursun.

Domuz eti yiyerek namaz kılabilirsin. (Tavsiye etmem haramdır) Namazını “Helal demediğin sürece” bozmaz. Günahını bile bile namaz kılabilirsin, orucu da açabilirsin. (Ama HARAMDIR)

İçki içmek HARAM değildir… Zararı faydasını aştığında otomatikman şeytan pisliği olur. (Salyaların akmaya başlar, hatta kusarsın, adımların şaşırır, dilin peltekleşir meramını anlatamazsın, çift/şaşı görürsün vb.) İşte bu ŞEYTAN PİSLİĞİDİR.

Sen İÇKİLİ değilsin daha ötesinde SAKİR=ESRİK SARHOŞ, ALKOL ZEHİRLENMESİ alametleri içindesindir…

İçkiliyken namaz kılabilirsin. (Namaz vakitli ve non-stop hatta kaş-göz imasıyla kılınması emredilmiş yırtarı olmayan kaçınılmaz ve olmazsa olmaz bir ibadettir. İçkili olmak bile namaza BAHANE ve mazeret değildir.)

İçkiliyken namaz kılabilirsin. Ammmaaaawelakin… Eğer Sakir isen NAMAZA  Y A K L A Ş M A Y I N  ilahi emri gereği Uzak durmalısın.

Allah dileseydi bir defada İÇKİ HARAM derdi. Bizden korktu çekindi mi Haşa?

Domuzu bir kerede HARAM etmiş. İçkinin damlasını bile haram edebilirdi… ama etmemiş…

NİYE Kİ? Sır burada işte…

<> ilaç

Her şey… Patates’in yarısı alkol. Üzümün dörtte üçü. Portakalın bir o kadarı. Elma ispirto malzemesidir. Salatalık sütü Etil Alkol ailesindendir ve gözlere özellikle derinin gerilmesi için çok iyi bir dinlendiricidir. 7 kilo üzüm yiyen SAKİR olur ve evine KÜFE ile gider.

<> sirke

Sirke BOZULMUŞ hava almış bir şaraptır ve Sünnettir. Resulullah sirkesiz hiçbir çorba ve salatayı yemedi. Bunlar böyle işte…

<> Dr. ama şimdiki zamanda şişe şişe içki çeşitleri şaraplar var… direkt alkol

“Onda faydalar olmakla birlikte (şaşarsanız, taşarsanız) pisliktir” diyor ayet. Bu böyle…

Sirke şarap fabrikalarında imal edilir. Şarap yapılır önce. Sonra bozulmuş gibi hava aldırılır ve iğrenç bir şarap olur. Sonra rafine edilir ve tuzruhu işleminden geçirilerek şarap içindeki doğal sirke asidi çoğaltılır ve sonra da gurme masalarımızda elma ya da üzüm sirkesi diye boy gösterir. Piyaz olsun hatta poğaça kurabiye olsun sirkesiz olmaz…

Annelere-hanımlara söyleyin iki cins poğaçayı aynı anda yapsınlar… Birine yarımbardak sirke konulsun diğeri de düz olsun. Farkı farkedin… Üstelik fırına girdiği anda sirke yeniden şaraplaşıyor… Sirkenin tuzunu gidererek yeniden şarap yapılabilir.

Bir de siyerleri ve Hadisleri okuyun şaşın. SİRKE üzerine 61 hadis var. Adeta Popayee’nin Spinach’i gibi Resulullah’a doping verdiği söyleniyor.

Bitlenmeyi önleyen de sirkeymiş ilk dönemlerde. Bit yavruları (Yavşakları) Sirke-şarap ortamında yumurtadan çıkmayıp kuruyorlarmış. (Ben denemedim ama, yumurtalarına SİRKE denmesi de boş değil herhalde.)

<> Sarhoşluk (sekerât, sâkirlik), Günah (İsm, cünah) ama harâm mı?

Sarhoşluk “Şeytan pisliğiyle” cezalandırılır. Dilin ağzına sığmaz, kulakların uğuldar, beynin zonklar, karaciğer yüzünden her tarafın şişer, sabah ters kalkarsın. Bir de içini yakar, sızarsın ki iyi bir uyku değildir. Sızmada “Uykudaki programlama ve düş görme” iptal olunur.

<> günah değil mi az içki ?

Helal olan sevab haram olan Günahtır. Bunun dışında “Kaçının” kerahetlerdendir, ikrah edici ve ikrah ettiricidir. Hüküm böyledir Kur’an’da. (Ben sadece Kur’an ne derse onu yazarım. Haram=Harrame, Hurrama deseydi onu yazardım.)

Mesela ben ne zaman içerim… İki düzine misafir-sohbet gün biter gece başlar ve artık başım çatlıyordur… Bu aspirinlik falan da değildir. Alırım 50 ya da 75 ccl. (Her zaman değil… En son Ramazan’dan önce içmiştim.)

<> Ölçü herbirimizin beynimiz ve kalbimiz benim bilincim yerinde mi sorusunun cevabı…

İnsan kendini test etmeli. Şu da bir keramettir ki, beyni çok faal olan insanlara kilosu bile vız geliyor, içtiğinin farkında olmuyor.

Ben size 200’lülük yapamam içiyorsam içiyorumdur. Az içiyorsam az içiyorumdur.

DÜRÜST olmak Hanifliğin İLK ilkesidir. Yani riya yapmam asla…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 14/12/2001 (033/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 033 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

033-11-domuz-alkol-uyusturucu-helal-haram-namaz

Yorumlar