Haniflik – Sabır – Meskenet damgası – Din adamları

Henüz emekleme aşamasındayız. Bir Hanif sabır ve özenle YENİDEN doğmuş “SIFIR KM BEBEK“tir. Sabırla öreceğiz ve sevgiyle dokuyacağız…

Hanifler ve müminler daima birbirlerine “Sabrı” tavsiye eder… Ama dikkat: Bu kelimeyi sakın MESKENET denen miskinlik DAMGASI ile karıştırmayın. Bir musibet’e SABRETMEYE sabır deniyor.

Ortada bir musibet yokken adam sabrediyor. Mesela işsiz, ama kahveden çıkıp da bir iş aramıyor. Bu da “aklınca sabrediyor” işte buna meskenet deniyor ve Allah’ımızın aşağıladığı bir DAMGA biçimidir.

Hele ki Askeri devletleri de aynı bağlamda kınıyor Rabbimiz… Örneğin Rum suresinde ve Ali imran Suresinde “Askerliği meslek haline getirenleri” hem TEMBEL hem de ZELİL (Aşağılanmış, Hor) olarak tanımlıyor.

Taliban askeri… Kaide askeri, İran Devrim muhafızı pastarlar… İşte bunlar “Rabbin ordularından” değildir. Bunlar TEMBELLERdir. Vergimizden yiyorlar…

Bu askeri sınıftan başka, ikinci bir sınıf daha var: DİN ADAMLARI… Vergimizden yiyen MİSKİNLER

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 04/01/2002 (041/05)

Not: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 041 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

041-05-haniflik-sabir-miskinlik

Yorumlar