Kurban Ramazan Hac – Allah’a nasıl borç verilir – İnfak

Bir saniye özeldeyim… İzninizle…

Kurban bayramı soruluyor bana. Özel değil KANALA yazayım, soruları ona göre sorunuz.

1. İki bayram arası diye bakmayınız. Ramazan’dan itibaren 100. gün HACC bayramıdır.

2. Hacc Haram aylardadır. 111 gün kadar HACC yapabilirsiniz. Ama Hacc bayramı “TÜM İSLAM LİDERLERİNİN TOPLANDIĞI” ve sanki CUMA HUTBESİ gibi ÖZEL BİR TOPLANTI günüdür. Geceleri İslam liderleri toplanıp dört gün boyunca evrensel-islami kararlar alırlar…

3. Kurban soruluyor: Kelime kök olarak ALLAH’a sunudur. Allah’a borç vermektir.

<> hedy?

Evet Hedaye.

KENDİM NASIL YAPIYORUM?

Kuşkusuz törelere saygılıyım ve hayvan haklarına da… Yediğim bir köftenin ya da kıymanın bir hayvanın kesilmesinden dolayı soframa geldiğini de biliyorum.

Balığı tutmam, tutamam (Bu benim yufka yürekliliğimdir, lakabım karınca ezmez’dir.) Balığı balıkçıdan alırım ve yerim. Eti de kasaptan… Bilirim ki mezbahaya giren hayvan kesilmiş, kasaba nakledilmiş ve perakende olarak bana satılmaktadır. Onu alırım ve yerim.

Bir kurban şeklim daha var. (Bunlar benim fikrim) Kurbana ödeyeceğim parayı KASABA ödüyorum sonra da Yetiştirme yurdu ya da darülaceze ya da öğrenci yurdu vb.ye çekilmiş, ayıklanmış olarak gönderiyorum.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 27/02/2002 (062/18)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 062 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

062-18-kurban-turleri

Yorumlar