Süfyanilik – Şer yuvası camilerin yıkılması – Allah’a borç vermek

<> 13. madde de bahsettiğiniz mescid türleri tevbe suresi 107-110 arasında

[] “13. Mezheb farkı gözeterek ya da tarikatlerin, cemaatlerin parsellediği (Örneğin Hizbullah camileri) mescidlerde namaz kılmak kocaman bir günahtır. Çünkü o caminin YIKILMASI Allah’ın emridir. O cami yıkılmış olmalıydı ve o kişi oraya gitmemiş olmalıydı.

Evet, LOKAL mabetler yıkılmalıdır. (O mahalledeki insanları kovmak yerine, binanın yıkılması emredilmiştir.)

<> isterseniz bir dostumuz yazsın bu ayetleri

Evet bu ayetleri candaşlardan biri yazsın lütfen. Ben de bir lavaboya gideyim.

 

<> 9-Araf/107: (Münafıklar arasında) bir de (müminlere) zarar vermek, (hakkı) inkar etmek, müminlerin arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve Resulüne karşı savaşmış olan adamı beklemek için bir mescid kuranlar ve: (Bununla) iyilikten başka birşey istemedik, diye mutlaka yemin edecek olanlar da vardır. Halbuki Allah onların kesinlikle yalancı olduklarına şahitlik eder.

<> 9-Araf/108: O mescide hiç girme! İlk gününden beri Allah’a karşı gelmekten sakınmak için kurulan mescidde bulunman daha uygundur. Orada, arınmak isteyen insanlar vardır. Allah, arınmak isteyenleri sever.

<> 9-Araf/109: Yapısını, Allah’tan sakınmak ve Onun hoşnudluğuna ermek için yapan kimse mi daha hayırlıdır; yoksa, yapısını kayacak bir yar kıyısına yapıp da onunla beraber cehennem ateşine yuvarlanan kimse mi? Allah, zulmeden kimselere doğru yolu göstermez.

Allah o camiyi YIKTIRDI. Kendi evini istimlak etti.

 

<> Dirar Mescidi?

Evet. Kiracıları kovdu böylece.

VENHAR çok önemli, Allah’a borç vermek. (Kurban kelimesiyle zerrece ilgisi yok.)

Allah’a ödünç verilenlerin biri de mütevazi/temiz ve işlevsel bir mesciddir. Eğer işlevi yerine orası bir fırka, hizb, parti, klik ve kulis merkezi olduysa, HEMEN yıkılmalıdır. Çünkü insanların KAHVEHANESİ haline gelmiştir. Allah’ın evi/mabedi değildir artık…

Yeryüzünü bize mescid kılan, yüzünüzü nereye çevirirseniz orası kıblenizdir diyen RABBİMİZ’dir.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 01/03/2002 (063/17)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 063 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

063-17-ser-yuvasi-camilerin-yikilmasi

Yorumlar