Haniflik – Futuroloji – Uzayda kıble neresidir – Çift kıble nedir

<L> kabe?

[L] Kâbe’yi sormuş.

<L> evet

İleride kolonilere yerleşeceğiz, gezegenlere ve uydu uçan kentlere… Kıble DÜNYA. Dünyada isek Kıble Mekke. Mekkede isek Kıble Beytullah. Beytullah’da isek onun DÖRT duvarı (İki doğu iki batı) her yanı kıble. Tamam mı [L]?

<L> tamam aiberg, tşkr

Ve başka bir soru:

İki kıble=Kıbleyn. Kuzey Amerika kuzeyinde meridyeni izleyerek kuzeye yöneldiğinizde Mekke üzerinden geçen boylam, Harita üzerindeki Mekke’ye yönelmekten daha kısadır.

Chicago’da mesela camiler İKİ KIBLE’ye de yönelebilirler, çünkü EŞİT.

İlginç değil mi?

<k> evet

Hem Kuzeye hem de klasik Mekkeye dönebilirsin. Olay bu işte…

Demek ki “Yüzünüzü nereye dönerseniz orası kıblenizdir” ayetinin 7 anlamları ard arda çıkıyor.

 

<k> daha önce hiç bunu düşünmemiştim

[K], Siz Hans’a vekalet verdiniz, “Farzı kifaye” yaptınız. Yani birimizin yaptığı diğerlerinin üzerinden farz yükünü alıyor. Bu işi sizlerin adına ben farzı kifaye olarak üstlendim. Sevabı sizindir.

Yani KUR’AN ile konuştuk ve size aktardım.

 

<> ALLAH razı olsun dr.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 01/03/2002 (063/19)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 063 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

063-19-uzayda-kible-iki-kible

Yorumlar