İçinizden bir grup ayrılsın – Haniflik – Namaz – İnfak

O halde salatı ikame edin, zekatı verin ve Allah’a sarılın. O’dur sizin Mevla’nız. Ne güzel Mevla’dır. O, ne güzel yardımcıdır“.

Ve ayet böyle bitiyor.

HANİF müslüman İLLA Kİ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SALATI İKAME EDECEK!

HANİF müslüman İLLA Kİ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ALLAH’A BORÇ VERECEK!

O halde salatı ikame edin, zekatı verin ve Allah’a sarılın”.

Bu ikisi olmazsa olmaz şartlardır. Namazı kılın ve infak edin! (İki zeytininiz varsa birini bölüşün.)

Allah’a sarılmak için illa ki şart! “O halde salatı ikame edin, zekatı verin ve Allah’a sarılın.”

<> 2-Bakara/277

<> 3-Ali İmran/14

 

Namaz sizi KÖTÜLÜKLERDEN; infak ise SİZİ DÜNYAYA TAPMAKTAN alıkor! Namaz Miracınızdır; İnfak da MİRASINIZDIR. Mülk Allah’ındır. O’nun mirasıdır size İnfak ettiğinizin karşılığı.

Onun için namaz ve zekat (İkamei Salat ve Zekat) hep atbaşı birlikte yanyana et-tırnak gibi geçiyorlar. Onun için namaz ve zekat (Ekıymetüs Salat ve İnfak) MİRAC+MİRAS kardeşlerdir.

Kim Allah’ın mirasçısı (Muris’i verasetçisi) olmak istemez ki?

Namaz dinin direğidir. Zekat ise o direği SATIN alan güç! O direği satın alıp oraya getirirseniz, DİREK dikilir. (mesela kolon atılır, üzerine de ÇATI çıkılır.)

Namaz ve Zekat ikisi de İBRAHİM atamızın İCADIDIR ve emridir. İslamın BEŞ şartını birden İCAT eden (Hacc, Tevhid kelimesi, Oruç dahil) İbrahim atamızdır.

Onun milletinden olmak için (Diğerleri güce bağlıdır) NAMAZ VE ZEKAT’ta ENGEL ve kaçamak yoktur. Zekat size BEREKET olarak döner.

Bir piyango bileti kaç para? Büyük ikramiye kaç para? İşte kaba bir örnek ile BEREKETİN tanımı!

Hans von Aiberg, 14/09/2003 (188/14)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 188 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

188-14-namaz-zekat

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar