Zamanın akışı – Yaratılış – İçi dışından büyük sistemler – Banach-Tarski açmazı – Hologram

Tarık (maksimum hız) ile Dabbe (minimum hız) arasında Banach Tarski açmazı işbaşına gelir.

Hatırlarsanız, bir portakalı 12’ye dilimliyorduk ve bu dilimi GÜNEŞ’ten daha büyük olarak yeniden birleştirebiliyorduk.

Burada yaptığımız şuydu (Banach ve Tarski bizim ekiptendir): Evreni bölüyorsunuz sonra yeniden birleştiriyorsunuz. Evreni böldüğünüzde RESMİN en küçük parçacığını veriyor. Ve tek bir kuantumu ele alırsak, çizdiğimiz evrende bölünemez minimum oluşuyor.

Oysa asıl kuantum teoremi uzayı tamamen ÖRÜMCEK AĞI olarak görmektedir. (Ankebut Suresi)

[] 29-Ankebut/41: Allah’tan başka ewliya/weliler edinenlerin misali, ankebut/örümcek misali gibidir: Kendine bir ev edinmiştir, fakat evlerin en çürüğü de şüphesiz ankebut/örümcek evidir, keşke bilselerdi!

Belirsizlik ilkesi bize sonsuz küçük birimleri ölçtüremez. (Hepsini aynı anda ölçemeyiz: zamanı belirlerseniz hızı belirleyemezsiniz veya hızı belirlerseniz yeri konumu belirleyemezsiniz.)

Eğer bir girgin gamma ışını geliyorsa yani neredeyse ışık hızını AŞIYORSA bunun bir tek açıklaması var: Belirsizlik ilkesi ışık hızı aşıldığında ORTADAN kalkar.

Ve daha önce sözünü ettiğim Parite çizgisi (ki makro ve mikro fiziğe bir uzunluk limiti olarak ve eşit aralıkta duruyor demiştim)

Yani artık biçimleri ve hacımları değişen ve ölçümlenemeyen uzay parçacıkları yerine doğrudan ölçümlenebilen nokta ve SPİN çizgilerinden oluşan ve birbirine POLARİZLENMİŞ olarak duran (bu sayede uzaktan etki denen şaşırtmacalı foton çiftinin şaşırtılmaması olayı da açıklanıyor) tam bir örümcek ağı katmanları oluşuyor.

Buna uzay kuantumlarının bir araya gelip SPİN AĞI örmesi diyeceğiz.

(11 boyut bu yüzden ortaya çıkmıştı. Süper sicim teoremini anımsayınız.)

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 11/08/2004 (245/04)

Not: [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 245 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

245-04-ikiz-foton

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar