Sadr – Feth-İnşirah farkı

Fi sudurin” (Sadırlarına, NEFS‘imizin İÇİNDEN BEDENİ alırsanız, kalan boşluğa, yani kirlian kuşatmasının çerçevelediği BEDEN boşluğuna SADIR deniyor. Sudur çoğulu.)…

Sadır” (sadreke =sadırındaki gibi) ayetlere MEALCİ ne anlam veriyor? “Göğüs kafesi” mi? İnşirah ile Sadrın genişlemesi ne demek?

Feth genişlemedir, İnşirah nedir? (İnşirah suresi ilk ayeti anımsayınız.)

<> İnşirah-1: Açıp genişletmedik mi senin göğsünü!

Açmak/Genişletmek ikisi de FETH (Allah’ın adı FETTAH >>> AÇAN‘dır. Fatiha >>> açılış gibi, miftah >>> anahtar/açkı gibi, fatih =fetheden gibi). Acaba sadır GÖĞÜS mü? İnşirah nasıl bir EYLEM?

SADIR iki türlü açılır:

  1. ZAMANDA >>> KEHF SURESİNDEKİ S A D R ‘da 309 yıl kalmak;
  2. MEKANDA >>> ALLAH’ın ZAMANDAN bağımsız açtığı MEKAN KEHFİ!

 

Birincide siz O SADRIN İÇİNDE 7 uyur gibi uyursunuz veya zaman yolcusu gibi kaburga-omurga içinden doğarsınız. SİZ ORADASINIZDIR, orası (mağara diyelim) SİZİN İÇİNİZDE değildir. Siz mağaranın içindesiniz!

Ama “İnsan bir de dönüp kendi içine baksın” ayetindeki ipucu ile SADR‘ın içine girilmeden, içinizde bir sadr açılacağı, mağaranın SİZDE VAR edileceği ortaya çıkıyor. Bu farkı anladık mı?

Ve İNŞİRAH (neşr) nedir? İÇ-DIŞ olmanızdır. Çorabı ters çevirmek gibi… Bir yastık yüzü düşünün RESİMLİ olsun, onu tersyüz ediniz RESİM içeri gelecektir ve GÖRÜNMEZ/SAKLI 7 boyut içinde kalacaktır. O resim oradadır ama, GÖRÜNMESİ İÇİN, yeniden 11 boyutlu kuant tünelinden İÇ-DIŞ olması gerekiyor.

Bir resmi REDDETMEK demek değildir, resim iç-dış olmuştur, hepsi bu! İşte inşirah, insanı kendi hacminin dışında başka bir SONSUZ hacme develope etmektir.

Hans von Aiberg, 19/08/2003 (173/06)

Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.

önceki bölümü okusonraki bölümü oku

sadr-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar