Cennet ve Üst Cennet – Haniflik – Etimoloji – Hablil verid sırrı

Cennetteki tek SİYAH alınlarında CEHENNEM izini taşıyanlarda vardır. Yüzleri ağaranlar için ise bu Cennetin üzerinde NAİM bir cennet vardır. O yüzden Allah bizleri aşağıdaki CENNET‘ten bile korusun -değil cehennemden-, -anlayana-.

Allah bize GÖNLÜMÜZDEKİ CENNETİ versin. Üç sınıftan mukarrebun olanlardan kılsın!

<> amin

Hanif olan diğer aşağı İKİ SINIFI da protesto eder! Ben gönülsüz cennet istemiyorum. Cemali şerifi göremeyeceğim bir Cennet istemem -şahsıma-. Ben tevbesi kabul edilen bazı tiplerle veya Zalim Haccac ile Amr ibnel As ile aynı yerde olmayı istemem. Hamza’nın kalbini oyan Vahşi ve onun efendisi Hind ile aynı cenneti istemem.

Allah bunu (irad ettiğimi) kuşkusuz bildiğinden ÜÇ SINIF yarattı bizleri!

Öteki molozlar ile aynı yerde olmak istemem! Bu kadar emek vermişim -karşılığında hidayet almışım-, ondan sonra gidip mesela Ebu Süfyan’a “Selam” diyeceğim = Komşu olacağım!

Hayır ben “Selam selam!” diyeceğim ve MİH ile komşu olacağım, Allah ile orada dost olacağım Sabıkun’u isterim.

Duygulandım, bir çay alıp geliyorum.

Bizim konumuz rüyaların EHADİS‘i ve bunların yorumcusu AHBAR’lardı… Ama ben duygulanınca (ki hep duyguluyum, iki kez iman gibi iki kez duygulanınca) böyle konuyu duygularımın coşkun akışı mecrasına çevirebiliyorum. O kadar kusur kadı kızında da var ne yapalım!

<> Hepimiz aynı şeyleri hiisediyoruz kaptanım. Bu da kusur ise varsın kusur olsun.

Biliyorum, ALLAH‘ın ipi birtanedir. Ona tutunan KARDEŞ’tir ve kardeşler TEK BİR DUYGU taşırlar. Kul ipi çok ve iç-içe geçmiştir.

Sünneti Muhammedİ, hanbelİ, nursİ, şu sondaki “İ” harfleri yok bizde. Bizde kul ipi yok! Sünnetullah tek iptir. Haniflik tek iptir. Bizler çok ipli (kukla) değiliz. Bize bir tek ip yeter >>> HABLİL VERİD! Hablil Verid’in  H A B L ‘i. Allah’ın ipi. Biz Allahİ‘yiz.

Habl kelimesinin açılımını yapayım:

HA >>> HANİF. Vallahi de billahi de aynen böyle.

AB >>>> Abraham. Vallahi de billahi de aynen böyle.

BL ise değişik bir şey: türkçedeki: “……+bilmek”, mesela ola+bilmek.

Sanskritçe ve Aryaca Bil,

ingilizce Able, örneğin içile+BİLİR su=drink+ABLE water. To be able yani, to CAN/could vb. değil!

Able=bil=ABL (Habl’in BL’si).

Tutunacak tek ata (ABu) İbrahim’in tutunduğu HANİF ip’den başkası tutuna+BİLİR ip değildir! (Ebu/Ab >>> BABA/ata demektir.)

<> 3/95. Kul sadekallahü fettebiu millete ibrahıme hanifa ve ma kane minel müşrikın : (MİH olabilmek)

<> ava il ABLE

 

Avail >>>> Havale almak, Avion=uçak. Arapça HAVA, İbranice Hababla.

Gördüğünüz gibi herşeyin bir SES ve SAYI dönüşümü var. İngilizce bunları EN GENİŞ olarak içinde toplayan dildir. Çünkü öz-ingilizce diye bir kaygıları olmadı. Her dilden kelime aldılar. Ve o daha kıyamete kadar yaşayacak tek dil olma özelliğinde. Öyle ki, ingilizce adeta diğer dilleri istila ediyor.

Bilgisayar dilini, günlük dilimizi (Bugün Big Mac yedim ama ketçabını beğenmedim. Zaten ben mayonezle severim.), teknik dili.

O ses ve sayı dönüşümü KUR’AN dilinden. (Ki o da kelime haznesi olarak Sanskritçedir)

<> Avail >> derken sondaki İL kelimesi genelde Melek isimlerinde bulunur… Anlamı da HAVALE ALMAK(elçilik) olduğuna göre.. Meleklerle bir ilintisi var mı? Kaptanım

(Par Avion >>>>> Uçak (postası) ile. Buradaki PAR >>>> By plane’in BY’ı. Yani Avec=With değil. Hava il >>>>>>> Hava ile anlamında / Hava yoluyla anlamında.

Aria dilinde ve Arapça’da  H A V A L E  (etmek, çıkarmak, ihale etmek, indirebilmek vb.).

AVİ >>>>> HAVA demek. Avion=Airplane demek. Avi’nin arapçası Heva, Yani Hava…

İngilizceyi günlük hayatta kullanabilirsiniz ve içeriği ARİA dilini taşımaktadır. Siz onu hissedemezsiniz. Çünkü İbrahim zamanında bu diller birbirinden ayrıldı ama-ayrılmadı.

Hans von Aiberg, 11/01/2004 (213/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 213 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

213-04-habl

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar