Kadir gecesi – Bin aydan hayırlı – Cehennemin ateşi Sekar ve 19 – Termodinamik ve Zekat – Şira – Uranüs – Gezegenler ve Titus Bode dizgesi – Güneşin sönen ikizi

[Kadir suresinde] anlatılan Kur’an değil, bir kozmik sistem. Zaten ayetin tamamı MİSAL, yani müteşabihdir. 1000 ay gibi??? Bin ay’ı 12’ye bölerseniz, 83 küsur yıl çıkar. Bunun için de yorum isterdim.
\n
<> 12 niye?
\n
1000 ay. 12 ay bir yıl etmez mi, onun için 12’ye bölüp kaç sene ettiğini buluyoruz.
\n
<> nuhun gemisine binen insan sayısı

<> 83 yıl
\n
İşte bunlar cifir sayılarıdır. Yasin suresinin ayet sayısı, Nuh’un yolcularının sayısı. Tam 7 yorumu var.

19 sayısı da 83 gibi bir asal sayıdır. O da Müddesir suresinde geçiyor. Sanırım 30. ayette falan, bir bakar mısınız, zahmet olmazsa?
\n
<> 74-Müddesir/24: “Bu (Kur’an) ” dedi, “olsa olsa nakledilen bir sihirdir.”

<> 74-Müddesir/25: “Bu, insan sözünden başka bir şey değil.”

<> 74-Müddesir/26: Ben onu sekara sokacağım.

<> 74-Müddesir/27: Sen biliyor musun sekar nedir?

<> 74-Müddesir/28: Hem (bütün bedeni helak eder, hiçbir şey) bırakmaz, hem (eski hale getirip tekrar azap etmekten) vazgeçmez o.

<> 74-Müddesir/29: İnsanın derisini kavurur.

<> 74-Müddesir/30: Üzerinde ondokuz vardır.
\n
“Üzerinde” demiyor, “O’nda 19 vardır” diyor.
\n
<> “sen biliyor musun sekar nedir?” Ben bilmiyorum
\n
Sekar, Cehennem bir kazan ise, insanlar içinde ama, Sekar, doğrudan kazanın dışındaki ateşin olduğu yer demektir.

Yani kaynar suya elinizi sokarsanız HAŞLANIR ama, elinizi kaynayan tencerenin altındaki ateşe sokarsanız, haşlanmaz kavrulursunuz. Sekar bu demek.
\n
<> Yani -1 K
\n
Evet eksi Kelvin derece.

Burada Sekar’ı konuşmuyoruz. “Onda 19 vardır” diyor, bunu konuşalım. “Üzerinde” demiyor, “Onda” diyor.

Biz “ONU” Kadir gecesi indirdik…

ONDA” 19 vardır.

Dikkat ediniz, bir ayet eğer “Alime de misal verecekse” adını koymaz, “ONDA, ONU, ONDAN, ONA” der. Böylece muhkem olmaz ve müteşabih olur, Allah’ımızın üslubu böyle…

Biz cifir’i analitik ederken, Hu=O gibi özne ve işaret sıfatlarını ve işaret ettiği ASAL sayıları kullanırız. Bu işin cifir yönü ve burada söz etmeyeceğiz.

1000 ay=83 yılın bilimsel açıklaması şudur: İki stroboskopu yaklaştırırsanız ne olur? Ark kıvılcım/şerrare sıçrar. Çünkü voltaj (Elektrik gerilim farkı) kapatılmak zorundadır.

Isı gibi çok sıcaktan, az sıcağa yayınım vardır. Yani yoğundan seyreğe doğru doğa sistemleri hareket halindedir. (Aslında bu zenginden yoksula gitmesi gereken ZEKAT da demektir)

Bunların felsefi yorumları bitmez de bitmez, Allah o gün sanki muslukları açmıştır. Yaptığınız bir güzel eylem 83 yıl ile çarpılıyor. Kıldığınız iki rekat namaz vb. hepsi katmerli bir BÜYÜTEÇ oluveriyor.

83 yıl aynı zamanda Uranüs’ün güneş çevresindeki turudur. (Bir yılı=83 yılımızdır.) Uranüs’ün (Ayetin 7 yorumuna göre) bir yorumu da Şi’ra’dır. Çünkü Satürn’den ötesi çıplak gözle görülmez. Teleskopla bulunan ilk gezegen Uranüs’tür.
\n
<> Şira’nın Uranüs’le bağlantısı var mı?
\n
Evet, Şira’nın 7 anlamından biri gezegen sayısının 7 tane olmadığını isbat etmesidir. Kur’an’da Hz. Yusuf “Güneşi, Ay’ı ve 12 kevkebi=Gezegeni bana secde ederken gördüm” diyor.

Dünya dahil şu anda 9 gezegen var. Pluton 6 milyar km ötede yani ışığı yok, bu yüzden bulunması 1935’lere kaldı.

Varın siz arkadaki üç gezegeni de (keşfi bekleniyor) hesaplayın. Bunun Tietz Baade diye bir hesap biçimi var. Bilen var mı?
\n
<> evet ben biliyorum, titus-bode formülü

<> duymadım hiç

<n> Hocam bu formülün yanlışlığı ispatlandı
\n
0-3-6-12-24-48-96- dizgesini aklınızda tutunuz. Bunun her birine 4 ekleyip, ona bölünüz.

0,4 (Merkür) – 0,7 (Venüs) – 1,0 (Dünya), yani 149 milyon km, yani Güneş ile aramızdaki uzaklık. Bu birim 1 olduğunda, Merkür’ün güneşe uzaklığı 0,4 birim oluyor.
\n
<> 0.4-0.7-1-1.6-2.8-5.2-10
\n
Evet 10 olan da URANÜS.

Formül yanlış mı?
\n
<> [N] yanlış diyor
\n
Neye yanlış diyor ki? Allah böyle dizmiş. [N] yanlış nerede?
\n
<n> hocam deney verileri ile biraz sapma gösteriyor.
\n
Biraz değil çok sapma gösteriyor. Ama TEMEL BU. Belkemiği bu yani. Mesela sisteme uymayan bir gezegen var ki parçalanmış. (Asteroid kuşağı deniyor)
\n
<> Evet, doğru
\n
Onun parçalanması 2,8’de yer alıyor. Mars ile Jüpiter arasında. “Orada bir gezegen olması gerekir” diyor Tietz (Latince Titus). Hakikaten o gezegen (Ama parçalanmış olarak) bulunuyor. Tietz o gezegenin adını bile Balance/Libra (Terazi burcu) diye koymuş.
\n
<> Peki diğer gezegenler, Pluton filan?
\n
Pluton en uzak gezegen değildir.
\n
<> Şiron?
\n
Chyron (Çayron okunur. Ahmed Hulusi İngilizce bilmediğinden, onu Şiron diye tutturdu gidiyor.) On km çapında bir göktaşı hız yitirip bize uydu olmuş, bunun gezegen sıfatı yok. A. Hulusi onu gezegen olarak tanımlıyor.
\n
<> A.H. ingilizce bilmiyor mu, ABD’de yaşıyor :))
\n
İngilizce’yi sonradan öğrendi. Şiron dediğinde Kitsan’da benim yanımda yazıyordu.
\n
<> Neptün’ü son gezegen sayarsan, hesaplarla deney verileri çakışıyor. Pluton var olmalı; Pluton’da da hesap hataları var.

[] http://abyss.uoregon.edu/~js/glossary/bode_titus_relation.html

[] http://blog.world-mysteries.com/wp-content/uploads/2015/08/TB_law_pl.jpg

[] https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/Titus-Bode_law.svg/700px-Titus-Bode_law.svg.png

<> Formülün Sadece Neptün’ün dünyadan uzaklığını tahmin etmede yetersizliği varmış.

<> Pardon Neptün’den sonra sapıyormuş.
\n
Neptün’den sonra şaşmıyor. Neptün’ün yörüngesi bazen son gezegen oluyor ve Pluton’un yörüngesi içeride kalıyor. O bölgede Güneş’in ikizi (Karadelik) bulunmakta. Sistemi oraya doğru, sanki halıyı elinizle çeker gibi, üstündeki eşyalarla birlikte çekiyor.

12 gezegen son derece düzgündü. Ama, hesapta karadelik-güneşi yoktu. 5 milyar yıl kadar önce çöktüğü biliniyor. Nereden biliniyor? Uranüs diğer gezegenlerin tersine ekseni kuzey güney değil doğu batı, yani yatay tek gezegen. Onu izleyen Neptün de karadeliğe tutulmuş ve astronomik birimden 0.2 a.b. oynamış.

Dolayısıyla bildiğimiz son gezegen olan Pluton’u da perişan etmiş. Pluton her zaman son gezegen değildir. Neptün, bir süre en dış gezegendir. Çünkü Pluton ile yörüngeleri içiçe ama biri ötekine taşıyor ya da tersi. Bunun nedeni Neptün istisnasıdır.

Yaw bunları niye konuşuyoruz ki, dönelim şu kandil’e.
\n
-devam edecek-
\n
Hans von Aiberg, 12/10/2001 (008/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 008 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

008-04-titius-bode

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar