Hızır Musa Yuşa – Nedensellik – Zaman

Hızır su içemedi Musa da… Yakıcı Sina güneşi altında Bir yıkılmakta olan duvar enkazını İNCİ GİBİ dizdiler. Musa söylene söylene yapıyordu bu işi… Kendisine istediği an SU verecek, tulumunu taşıyan YUŞA YOKTU artık…

Kendisi Hızır’ın Yuşa’sı olmuştu. Hızır’a döndü dedi ki (Onu siz yazınız: 80, 81 ve 82. ayetler.) (Derken bir kasabaya geldiler. Oranın ahalisi çok fenaydı…) O bölümü yazar mısınız?

<> 18-Kehf/80: Oğlan çocuğa gelince: Onun anası-babası inanmış kişilerdi. Çocuğun onları azgınlık ve inkara sürüklemesinden korktuk.

<> 18-Kehf/81: Diledik ki, Rableri onlara o çocuktan temizlikçe daha üstün, merhametçe daha gelişmişini versin.

<> 18-Kehf/82: Ve duvar. Duvar, o kentte yaşayan iki yetim oğlanındı. Altında, oğlanlara ait bir define vardı. Oğlanların babası da hayır ve barış seven bir kimse olarak yaşamıştı. Rabbin istedi ki, o çocuklar ergenliklerine ulaşsınlar da Rabbinden bir rahmet olarak definelerini çıkarsınlar. Ben bunları kendi buyruğumun sonucu olarak yapmadım. İşte senin sabretmeye güç yetiremediğin şeylerin içyüzü budur.

Artık 80.inci ayeti ÇOOOOK  İ Y İ  anlıyor ve biliyorsunuz. Yorumlamıyorum. Farkında mısınız?

<> evet

Siz Kur’an’ı DİREKT ve dolaysız ANLIYORSUNUZ… Bu Allah’ın HANİFLERE bir ÖNCÜ armağanıdır…

Geçen yıl okuduğunuz ya da eskiden alıp da anlar-anlamaz okuduğunuz KUR’AN DEĞİL bu artık…

Bu Kur’an’ın 80. ayetini SİZ ARTIK biliyorsunuz.

Yuşa’yı, -m ve +m olan Yuşayı biliyorsunuz değil mi? Cinayete kurban giden ve/veya gitmeyen, iyi ve/veya kötü Yuşa’yı, katil ve/veya ismet Musa’yı biliyorsunuz değil mi?

<> ap açık öğrettiniz

Zaman yeniden düz çalışınca… İşte orada bir çocuk doğdu. Çünkü HIZIR onu nefessiz bıraktı boğdu. Boğmasaydı Yuşa için doğdu demeyecektik… Artık bunları da biliyorsunuz… Artık Kur’an’ın NE MÜKEMMEL OLDUĞUNU biliyorsunuz.

<> Allah razı olsun

Ve bir tek şeyi BİZLER hep beraber bilemiyoruz:

“Neyin hayır neyin şer olduğunun İÇYÜZÜNÜ ALLAH’tan başkası bilmez.”

BU AYETİ de anladık.

Bırakın kötü Yuşa öldürülsün…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 30/12/2001 (039/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 039 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

039-09-musa-iyi-kotu-yusa

Yorumlar