Türkiye – Yönetim – Ekonomik yalan – Siyaset

[] Bağlantı sorunu yaşanıyor

Şu voltajlar gitti gidecek. Gündüz 45 dakika kesinti oldu. Kar bahane, saat tutmuş gibi 45 DAKİKA. Biraz bunun RESMİ KESİNTİ olduğu izlenimi doğdu bende… Herzamanki gibi Devlet Baba bu tür işleri halkına hiç sormadan ve onların aleyhine hep kullanır. Tepkimiz yok ya?

<> elektrik kesintisi mi?

45 dakika sürdü… 43 ya da 47 dakika değil… Biraz RESMİ kesinti kokuyor burnuma.

Sessiz sedasız zamlar gibi. Şu doğalgazın gelirini ve nemaları götürmüş ya… Doğalgazın içinde inanılmaz yüz vergi var: inanılmaz gerçekten… Memurun tuvalet kağıdı, “Hijyen destek” diye BİZDEN KESİLİYOR.

<> İnsanlar soğuktan ne yapacaklarını şaşırdılar

<> Çakallar sofrasına düştük

<> Templiyeler sofrası (Tapınak şovalyeleri)… siyonist+süfyanist

<> vergiden ziyade belediyelerin fahiş kar sevdası bence

Belediyeler de VERGİ memuru maliye gibi çalışan NANKÖR ve yerel devletçikler değil midir? Vali bir göstermelik makamdır. (CBaşkanı gibi) Asıl hükümet Belediye başkanında değil mi? Tüm belediye başkanları PARTİLİ (Partizan) değil mi? Siyasetçi değil mi?

<> Arsız-hırsız

Halk/millet denen koyunların ÇOBANI değil mi? Bu memlekette CBaşkanlarının lakabı bile ÇOBAN değil mi?

Ama BİZLER bizim lakabımız yani, KOYUN ya da DAVAR olmamalı!

Seçimlerin sistemi bir parmak demokrasisi…

Ecevit Şubat öncesi bir YASA çıkardı. Yasaya göre ENFLASYON %25’e düşüyor.

Aman yarabbi kafayı yemiş bu hükümet ve ortakları… Yasa ile ENFLASYON  K O R K U T U L U Y O R . Enflasyon da öyle bir korkuyor ki, “Aman Karaoğlan Şu yasayı geri al…”

Ben de bir yasa çıkarıyorum. “Bundan sonra herkesin birer katı, yatı, eşit fırsatı” olsun. Haftada 7 gün izin verilsin. YASA ile oluyor bunlar (!)

Kötü sürprizler başınızda.

Ve seçimler gelince İKİ PARTİ bir daha hiç seçilememek üzere DÜŞECEKTİR. (Bir ve ikinci sıradaki partiler)

<> İnşallah bir daha hiç başa gelemezler

İnşaallah.

Elektrik zamlı yine. Enflasyon %112 Ama 65 diye gösterdiler. “Müjde” diyor Karaoğlan, “Piyasada düzelme var. Ektiklerimizi biçeceğiz.”

<> A. M. Yılmaz’dan kurtulamayacak mıyız Dr.?

Yılmaz ve dişi yılmaz (Çiller) BİRLEŞİRLER (Merkez Sağ). Böylece MHP’nin sonunu getirirler. (Ben son seçimde reyimi MHP’ye verdim.) MHP Devlet Bahçeli’yi genel başkan yapmakla BUNU HAKETTİ… Kendi düşen ağlamaz…

Voltaj çok kötü, yazamıyorum.

[] Kaptanın bağlantısı kesildi, tekrar bağlanamadı

-sohbetin sonu-

Hans von Aiberg, 04/01/2002 (041/13)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 041 anasayfasına dön | sonraki CHAT’i (042) oku

041-13-turkiye-ecevit-ekonomik-somuru

Yorumlar