B’ni B’ri – Talut kral ve Ahit sandığı

B oğulları Yusuf ve onun soyundan Davut ve Süleyman’a, Diğeri olan R oğulları da Talut (Levililer)e dayanmaktadır.

Talut (B’RİATH) oğulları inanılmaz biçimde enerji çekebilirler. Sünger gibi emebilirler. Talut’u hatırlayacaksınız, Tabutüssekine’de geçiyordu. Talut olarak Kur’an’da bulup yazabilirsiniz. Talut peygamber değil Kraldır. Öyle bir majisyendir ki, istediği yeri şimdiki teknolojiyle havaya uçurabiliyordu.

Talut’u buldunuz mu?

<> 2-Bakara/247: Peygamberleri onlara: Bilin ki Allah, Talut’u size hükümdar olarak gönderdi dedi. Bunun üzerine: Biz, hükümdarlığa daha layık olduğumuz halde, kendisine servet ve zenginlik yönünden geniş imkanlar verilmemişken o bize nasıl hükümdar olur? dediler. “Allah sizin üzerinize onu seçti, ilimde ve bedende ona üstünlük verdi. Allah mülkünü dilediğine verir. Allah her şeyi ihata eden ve her şeyi bilendir” dedi.

İçinde Tabutüssekine de geçecek Talut ile birlikte. “Talut’a Hükümranlığın nişanesi olarak Tabutüs Sekine’yi de yanına gönderdik”, öyle mealde bir ayet olması lazım oradalarda…

<> 2-Bakara/248: Peygamberleri onlara: Onun hükümdarlığının alameti, Tabut’un size gelmesidir. Meleklerin taşıdığı o Tabut’un içinde Rabbinizden size bir ferahlık ve sükunet, Musa ve Harun hanedanlarının bıraktıklarından bir kalıntı vardır. Eğer inanmış kimseler iseniz sizin için bunda şüphesiz bir alamet vardır, dedi.

<> 2-Bakara/249: Talut askerlerle beraber (cihad için) ayrılınca: Biliniz ki Allah sizi bir ırmakla imtihan edecek. Kim ondan içerse benden değildir. Eliyle bir avuç içen müstesna kim ondan içmezse bendendir, dedi. İçlerinden pek azı müstesna hepsi ırmaktan içtiler. Talut ve iman edenler beraberce ırmağı geçince: Bugün bizim Calut’a ve askerlerine karşı koyacak hiç gücümüz yoktur, dediler. Allah’ın huzuruna varacaklarına inananlar: Nice az sayıda bir birlik Allah’ın izn

Evet bu.

“Meleklerin taşıdığı o Tabut’un içinde Rabbinizden size bir ferahlık ve sükunet, Musa ve Harun hanedanlarının bıraktıklarından bir kalıntı vardır. Eğer inanmış kimseler iseniz sizin için bunda şüphesiz bir alamet vardır, dedi.”

Melekler (Nur=Sonsuz özenerji takyon enerjisi) taşıyor. İçindeki yakıt ise Tevrat’tan bir parça tılsım. Musa ve Harun (İkisi kardeş) iki peygamber ve GEN’lerini Talut’a veriyorlar.

Tabi yanlış tercüme:

Kelime şu kadarcık=Tabutüssekine. Sakin duran sanduka. Tutmuş oraya “Rabbinizden size bir ferahlık ve sükunet” diye yazmışlar, bizimkiler… Sakin-sandık diye iki kelime yerine doldurmuşlar…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/01/2002 (046/08)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 046 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

046-08-talut-ahit-sandigi

Yorumlar