Kur’an’a uymak – Kur’an detaylıdır – Allah inancı – Yahudilerin alemlere üstün kılınması

<> Size göre doğru olan hangisi, nereye varmaya çalışıyoruz…

Veda Hutbesinin hangisinin DOĞRU olduğuna ulaşmaya çalışıyoruz… 75 bin Hadis gibi, cımbızla doğru arıyoruz. Ama KUR’AN’IN TEK HAKİKAT olduğunu söylemeye dilimiz varmıyor… Bunu anlatıyorum.

Son bir sözünü alıp konuya geri dönmeliyim. Seni bekliyorum:

<> Bizim ulaşabildiklerimiz bunlar.

SİZİN ulaşabildiğiniz dışında dünya çok geniş.

<> Enam/114: Allah size Kitap’ı detaylandırmış bir halde indirmişken, Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?…

 

Kur’an  T A F S İ L ‘dir. (En ince ayrıntı bile mevcuttur)

<L> Bu arada umarım konuyu bölmüş olmam… ama dışardan bakan NÖTR birisi şunu sorabilir… Kuranın Allah kelamı olduğu önceden kabul edilmiş hiç tartışılmamış gibi…

Evet [L] Allah inancı paradigmatiktir. Yani bir ÖNKABUL-ÜSTÜ’dür bunu kabul ederek (Eşhedü ile Kalubela’daki sözümüz ki -ilk nefeste unutturuldu/son nefeste anımsatılacaktır- BU KULLUK BORCU ile Allah’a inanıyoruz.)

<> PEKİ ELİMDE ŞUAN BİR VEDA HUTBESİ VAR BUNDA  YANLIŞ/AYKIRI BİRŞEY GÖREMEDİM. RABBİMİZ ALLAHTIR BABAMIZ ADEM AS. BİR KAVMİN DİĞERİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR.

Maalesef YAHUDİ HEPİMİZE ÜSTÜNDÜR.

İMZA: ALLAH. Yani Ayetler.

Umarım Allah’ı tekzib etmezsin. Eğer istersen sana ilgili ayetleri üşenmeden adresleriz.

<> böyle bir iddiam olamaz.

Orada Allah’ın ÜSTÜN KAVMİNİN yahudi ırkı olduğunu hayretle görürsün hem de bir çok ayette.

<> Ayetleri verirseniz araştırıcam

Ayetleri bilenler versin. Çünkü gerçekten bir one man show manipulation yaptın kutlarım seni. Eğer ben bir stand up’çı olsaydım, DÜNYA BENİ tüm TV kanallarından tanırdı kuşkun olmasın… Bende SHOW yoktur. Olsaydı dünyanın en popülerleri arasında yer alırdım. Ben tersine TESLA gibi yokolmayı deniyorum.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/02/2002 (060/15)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 060 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

060-15-veda-hutbesi-kuran-detay-allaha-inanmak

Yorumlar