Helak – Etimoloji – Yalanlar – Zann – Mahşer – Ölü kardeşinin etini yemek

<> ayetle sabit Helak olacağınızı bilseniz dahi yalan söylemeyiniz.

 

Helak kelimesi üzerinde duralım.

Hallak ve Halik=Allah’ın yaradan ve yaratıcı isim ve sıfatları.

Halik (yaratıcı) Halk (yaratım işlemi) eder. Yarattığı Mahluktur.

Yarattığı gibi de yok eder yani Helak eder.

Buyüzden ALLAH’a yalan söylemeyin diyor ayet.

Allah’a yalan söylemeyen zaten Hulki’ye (Halka) da yalan söylemez.

Ama -ben başta- çatır çatır yalan söylüyoruz. Beyaz ya da kocaman, günde yığınla yalan söylüyorum. Allah bizleri affetsin.

 

<> amin

 

Yalanlarımızı da affetmeyi vaad etmiştir Allah!

<> yalanı da serbest bıraktınız, tiz kellesi gidirile :=))

Başkasına dokunan YALAN’lar dışında. (Bunlar namuslu bir kadına iftira, başkasının onurunu yaralayan yalanlar ve iftiralar, gıybet denen dedikodular vb.) bunların afı yoktur. Ancak ve ancak iftira edilen ya da şüphe, zann isnad edilen kişiden KUL hakkını helalleşirsek affolunuruz.

İnsanı kendisine ya da eğittiği çocuğuna yalan söylemesi bir zarar içermez. Mesela ben üçbuçuk yaşındaki çocuğuma “Gökten Aydedeyi getireceğim, sen yeter ki uyu” diyorum. Olmayacak şeyler vaad ediyorum vs. vs.

Ama tutup da aranızdan birinin Günahını aldığım anda HALİM harap… Çünkü, Ahırette hesap görülürken (hesap görme yeri Cehennem Cennet değil, mahşerdir), hesap görülürken bir açlık oluşturulacaktır. İftira edilenin cesedi “Yemek” diye sunulacaktır.

Bu resmen kokmuş ve yarı çürümüş bir MEZAR artığıdır. Onu yemekten başka çaresi de yoktur. Artık o yamyamlar defterine yazılmıştır. Bir haftalık ya da ongünlük bir ölünün etini yemek iğrencesi ve işkencesidir bu…

ZANN ederek iftira (İftira en büyük yalandır) atmıştır çünkü…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 10/03/2002 (067/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 067 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

067-05-zulum-yalan-zann-olu-kardesinin-etini-yemek

Yorumlar