Kıyamet alameti Dabbet – O söz başlarına gelince… – Gerçek din – Haniflik – Hutbe – Kuran Hadis Siyer

Biz Allah’a teslimiz.

Hatta ileri gideceğim: Biz Efendimizin Allah’ından çok İbrahim atamızın betimlediği ALLAH’a teslimiz.

Biz namazlarını dosdoğru ikame eden Kur’an’ı anlayan ve anlatanlarız.

KREDİ bitti derken, Rabbim Hasan Sabbah’ın Alamut kalesi dervişleriyle özdeşleştirdi KLASİK müslümanları.

Bir şekilde kendilerine ortodoks ve katolik hatta monofizist diyen tüm müslümanlar ile DİNİMİZ bir, fakat TANRIMIZ başka…

O ALLAH’ımızın kayıtsız şartsız KUR’AN sünnetullahi emirlerine uymayan herkes o TANRI’yı reddetmiştir!

Hacc üç hatta dört aydır. Oruç daha geç açılmalıdır. Namaz BAZ olarak 6 rekatttır, üstü de dilediğiniz kadar fazla mesaidir. Cuma tatil değildir. Tek doğru tedavüldeki din MİH dinidir. vb. vb.

Bunlara uymayan BİTMİŞTİR, kredisi bitmiştir. Haftada 30 rekattan fazla GÜNDÜZ namaz kılamazsınız. 30 ile sınırlısınız! Neden 30????

[] 7gün x 4rekat =28 rekat, +2 rekat

<> Öğle namazı olan Cuma’yı tekrar hakkı mı var?

Evet. Cemaatle 2 ve kendi başına yine 2. 30 rekat ileride 28’e inecek, nedeni de Haniflerin Cuma’ya gidemeyişi. Bu yüzden 2 rekat yerine geçen HUTBE yerine iki rekat AYRICA o gün ve o vakitte (cuma öğlen) namaz kılma yetkin var.

Peki ya gece? En az 2; en çok sonsuz, istediğin kadar.

HUTBE dinlenmiyorsa bu iki rekat NAMAZ ile telafi edilir. Kaldı ki biliyorum ki sizler ki maaş alan imam arkasında CUMA kılamayacağınız için -külliyen haramdır, fısktır-, sakın kılmayın. Sadece cenazede uyun. Zaten cenaze namazı NAMAZ değildir, bir törendir/ayindir. Bunları zamanında bol bol yazmıştık.

Bayram namazı????? HACC’daysanız kılın! Değilseniz 😉 Değilseniz geceleyin isterseniz onun yerine 2222 rekat kılın. (Vitir)

Sizce hangisi en büyük İBADET??? Bayram namazı VACİB değildir, ama VİTİR VACİBDİR, aklınızı kullanın. Hangisi Allah’ın birincil emri?

<> “Ey iman edenler, cuma günü(nden) salat için nida olunduğu zaman, Allah’ın zikrine yönelin…” >>> “Allah’ın zikri” burada “hutbe” oluyor?

Evet HUTBE zikr oluyor ve İKİ rekat yerine geçiyor. Öğlen de iki rekat eder dört, ama biz hanifler gidip camilerde kılamadığımız için -henüz-, sizler bunu 30 rekat yapabilirsiniz haftada…

<> cuma günü evde tek başıma 2şer rekattan 4 rekat kılabilir miyim namazımı? cuma namazı vaktinde

İster kıl ister kılma. Fakat 2 rekata mecbursunuz. Diğer iki rekatı da, mesela benim HANİFLİK ile ilgili bir sayfa yazımı okursanız, vallahi hutbe yerine geçer, hem de billahi.

<> Elbette çünki Allah’ın Zikrindendir

Tanıştığımız günden beri biz ZİKRULLAHTAN başka bir şey mi yaptık????

<> asla

<> 13/28: Böyleleri, inanan ve gönülleri Allah’ın Zikri’yle/Kur’an’la tatmin bulan kişilerdir. Gözünüzü açın! Gönüller yalnız Allah’ın Zikri’yle/Kur’an’la tatmin bulur.

<> “ZİKRULLAH >>> EKBER/ENBÜYÜK’tür” gereği Qur’an okuyabiliriz, -sadece- hutbe yerine.

MİH ile ilgili herhangi bir yazımı (ki o kawldir, kavildir) okursanız o da iki rekat yerine geçer -sadece cuma öğlen için-, başka günler haddime değil… Ben Allah’ın bildirdiği dışında hiçbir şey söyleyemem. Yani Cuma dışında benim yazdıklarımda bir keramet yok!

Şöyle düşünün: mesela ben sizin bulunduğunuz bir camide -elbette maaş almadan- gelip HANİF namazı kıldırıyorum. Yani iki rekat CUMA ÖĞLEN’i kıldırıyorum ve size HUTBE okumaya geliyor sıra… Sizce benim okuyacağım bir HUTBEnin konusu ne olabilir? HANİF din dışında ne olabilir?

<> haniflik, zikrullah

Bu bağlamda, dilerseniz cuma öğlenleri BENİM MİH ile ilgili bir yazımı okuyabilirsiniz. O Vallahi hutbedir, çünkü zikrullah+sünnetullah açılımıdır.

<> hadis olmayacağı kesin

Evet, kesinlikle KUR’AN ile örtüşmeyen hiçbir Hadis’i gündeme getirmem. (Siyer ve Kur’an onaylamalı) Bu şekilde ancak sizlere 70 hadis -belki- önerebilirim.

<> “Siyer” denince nedense farklı algılanıyor. “Siyer+Qur’an” gibi bir anlayışa kapılmalar yaşanıyor.

Siyeri Nebi gerçek bir tutanak, kronoloji, hatırat. 6 tane siyer var.

<> Elimize orijinal siyer yok ki

Bu da rezalet. Neyse ki siyerin ve bazı efendimiz sözlerinin ŞAHİDİ var -noeliniz kutlu olsun-.

Siyer şudur: şu yıl şu savaş oldu, şu yıl çocuğu oldu-öldü, şu yıl Bizans kayzerine şu mektubu yazdı, şu yıl tebük seferi yapıldı… gibi.

<> Siyer diye söylenen elde bulunana en eski kitap Efendimiz’den 250 yıl sonrasına bile ulaşmıyor değil mi

<t> “Bana göre” artık Siyer’i de gündeme getirmesek?

[T], seninle mutabıkız.

<> (“Şahidin gözleri gördü”yü siyer olarak algılamak başka, ne var ki “siyer” dendiği zaman insanların algılamaları başka.)

Siyerin güzelliği, Hayber kalesi alındığında yani tutanaklar zabıtlar GERÇEK iken Hadisler gidip “Yahudi kadın büyü yaptı bir yıl veya 6 ay sürekli bir kadınla ihtilam olmuşçasına efendimiz mecnun oldu kendini bilmedi, altına kakasını yaptı…” sacmalıklarını SİYER önlüyor.

Bir de bakıyorsunuz ki o yıl efendimiz her hafta bir değişik olay yaşamış ve zapta geçirilmiş.

HANİ nerede bir yıl kendinden habersiz cin kadınlarıyla yattığı…???

Bu bağlamda SİYER’leri bir tutanak olarak benimsiyorum.

Elbette aklımız MASAL bölümlerini reddedecektir.

Siyer’e Hadisleri sokmak fikri herzamanki gibi Ebu Süfyan oğlu ve torunu şeytan üçgeninin işiydi. Onun için EMEVİYE dönemindeki HİÇBİR yazılana asla ve kat’a inanmıyorum.

<> Şimdiki SiyerCiler, siyerdeki yanlışları(!) hadislere göre düzeltiyorlar, yeni yazılan siyer kitapları bu yüzden çok daha kötü, yeni siyer yazanlar kaynak gösterdikleri kitaplarda her yazanı yazmıyor işlerine geldiği yazıyorlar, yeni okurlar da bakın siyer sizin dediğiniz gibi değil diyorlar, oysa kaynak gösterilen siyer kitapları da bir fecaat ama gene de hadisleri yalanlıyor çok noktada

Evet [haklısın], fakat hepimizde HANİF bir süzgeç/filtrasyon/sağduyu var ki çok ince bir filtre >>> BİLİM mantalitesi. Bize bu cahilce şeyler sökmeyecektir. Yani yahudi kadın efendimizi sihirleyemeyecektir.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 29/12/2004 (256/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 256 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

256-03-hanifler

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar