Boşcümle – Allah matematiği

PARANTEZ >>> EHAD” ile açılacak ve suresinin sonundaki “EHAD” ile parantez kapatılarak, BOŞ CÜMLE kurulacak: “Kul hüvallahi EHAD (… küfuven) EHAD“.

Şimdi boş cümlenin içine bakalım (bilmeyenlere: boşcümle bir matematik deyimidir, boş SET gibi…). Boş cümle içinde HER ELEMAN SONSUZ ÖTESİNE GEÇTİĞİNDEN bilinen sayılarla anlatılmaz. İki parantez arasında (İKİ EHAD) kurulacak olan herşey MUTLAKA TEKİLLİKLİ ve TEKLİKLİDİR. (Ehadün Vahid)

Bunun sonsuz ötesi set olduğunu şuradan anlıyoruz: kul hüvALLAHü ehad ALLAH üsSamedİKİ KEZ ALLAH GEÇİYOR. Yani cümle içinde aç-kapa parantez >>> ALLAH iki kez geçiyor.

ALLAH illa ki TEK/TEKİL (ehad) ve bunun karesi, küpü, dördüncü kuvveti… sonsuzuncu kuvveti (yani sonsuz kez kendisiyle çarpımı) hep BİR sayısıdır.

Allah’ın eşi olsaydı, mesela 2 olsaydı, karesi 4, küpü 8 olacaktı, sonsuz tane ALLAH olacaktı. Yarattığından daha çok TANRI olacaktı.

LEM YELİD velem YULED>>> DOĞURMAMIŞ/DOĞRULMAMIŞ” diyorken, Allah’ın ADEDİNİN hep BİR olduğu anlatılıyor

Doğurulmamış” derken de; 1/2, yarım, çeyrek RAB olamayacağını bildiriyor. “Allah’ın BİR’i SADECE KENDİNE (bir bölü bir) BÖLÜNÜR. İKİ, ÜÇ, DÖRT… bölünmez” diyor AYET.

Hiç kimse onun dengi ve benzeri olmamıştır = yekulLehu Küfüvven EHAD“.

KÜLLİ ŞEY*İN >>> “Yekunher şey demek. HİÇBİR ŞEY (Külli şey*in denen sonsuz ihtimalden HİÇBİRİ) Allah’a benzemez anlamında… Yani bu ŞEY‘lerden birini alıp, TANRI BENZERİ yaparım derseniz, hayal kırıklığına uğrarsınız. O tüm ihtimallerin dışındadır.

O ÜNİK‘tir (Nevi şahsına münhasır). Unique-unic >>> TEK BAŞINA olan… tek kendisi olan. Tek kendi dışında hiçbir şeyin benzemediği anlamında… TAMAMEN ORİJİNAL (orijinal bile YARATILMIŞTIR/Allah orijinal bile değildir). KÜLLİ ŞEY*İN‘in tamamı Lehu (o’na) benzemez >>> EHAD >>> TEK BAŞINA ÜNİKTİR!

Yukarıda yazdıklarım, Allah’ımızın MATEMATİĞİ‘dir. Allah’ımızın matematiğinden BAŞKA hiçbir şeyi yoktur. Yani fiziği-mekanizması, kimyası-biyolojisi vb. yoktur. Allah sadece ve sadece MATEMATİĞE sahiptir. O matematik de BİR sayısından başka bir şey değildir. ALLAH VAR >>> BİR ve kalan: KÜLLİ ŞEY*İN >>> SIFIR.

Şimdi Allah’ımızı ayetinden sadece MATEMATİĞİNİ yaparak inceleyebileceğiz.

Hans von Aiberg, 13/08/2003 (170/2)

önceki bölümü oku – sonraki bölümü oku

allah-matematigi-final

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar