İlahi aşk nedir – Haniflik – Tasavvuf – İlmi yakınlık

<> İlahi AŞK nedir? Aydınlanmış İNSAN AŞKI nasıl yaşar.

[Candaş] Kur’an’da çok seyrek olarak “Allah’ı seviniz” ayeti geçer. Bir veya iki yerde yanılmıyorsam.

<> 3/31: De ki, “ALLAH’ı seviyorsanız beni izleyin ki ALLAH da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir”.

Evet biri bu.

<> (Allah’ı seviyorsanız “beni sevin” değil.)

 

EVEEET, bu yakaladığın nokta ÇOOOOOOOOOOOOOOOK ÖNEMLİ, kutlarım. Bunu neye benzetebiliriz? Hani “Ancak müslüman olarak can verin… adını müslümanlık koydum ve bundan razı oldum…

Bu da ÇOK AZ geçmektedir.

Oysa “HANİF olun” emri ilahisi çok daha sık geçmektedir. (Dolaylı veya direkt ayetlerle. Örneğin takva elbisesi HANİF’liktir, örneğin “İçinizden iyiliği emreden… bir grup ayrılsın”)

Allah’ı SEVMEK “Müslüman olarak can verin emri kadar SEYREK geçer”. Bunun yerine konacak ASIL KELİME belli: Ne olabilir?

<> korkmak

Mütteki olmak! Evet. İlahi aşk itteka ile olur. Allah ile sarmaş dolaş olmadan, onu korkuyla karışık sevgi olan  S A Y G I  ile severek…

Öte yandan bize ŞAHDAMARINDAN da yakın. İşte bu noktada Allah ile SAMİMİ olunur.

Tasavvuf’a saygılarımızla birlikte (ki Yesevi Tasavvufundan başkası bizi dinden çıkarabilir) Allah ile sırnaşmaca, yılışmaca, ilahi aşk olmaz. Allah ile birlenilmez, Allah bu dünyada göze görünmez.

<> 6/103: O’nu gözler (ebsar) idrak etmez, gözleri (ebsar) o idrak eder; Latif’tir, Habir’dir O.

Allah bize sadece ve sadece İLMEL YAKİN’dir. (İLM/Bilim) Bunu meslek edinenlere ALİM deniyor. Kulları içinde sadece Alimler Allah’tan korkmaktadır.

Biraz şahdamarının içine girelim:

Hani belediyeler falan altyapı olarak türlü amaçlı borular döşüyorlar. Boruların dışı 4 boyutlu evrendir, içini göremezsin. Yani objenin Sübjesidir Hablilverid.

“İnsan kendi içine dönsün”

Bu şu demek: O borunun içine girsin.

Nasıl girsin? Yol belli: Nefsimiz hep borudan dışarı açılmaktadır, yani evren gibi dışa açılıp kaçmaktadır. Dört boyutlu evrenin/dünya süs-püslerinin peşindedir.

Bu nefsi nasıl o BORUNUN içindeki görmediğimiz iç evrene sokarız? (7 ekstra boyut, açılmamış, kıvrılı kalmış TÜNEL‘i oluşturmuş boyutların mekanizması yani 11 boyutlu kuantların tünel süreci)

Hans von Aiberg, 09/05/2004 (226/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 226 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

226-10-muttekilik

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar