Negatif ihtimal – Proton

Şimdi gelelim sorunun yanıtına: Kaba örnekte olduğu gibi, elimizde %20 bir ihtimal var. Burada SIFIR ihtimali BAŞLANGIÇ sayacaksınız. Yani sıfırın negatif yanı ve bunu izleyerek pozitif yanı var. Eğer sağa doğru (Eşelin sağında) +20 ihtimali İŞARETLEMİŞSENİZ, hemen sıfırın SOLUNDAKİ cebir skalasında da sıfırdan itibaren 80’i işaretliyorsunuz.

Sıfırdan itibaren her iki yandaki toplam ARİTMETİK olarak >>> %100’dür, ama MATEMATİK olarak >>>>>>>>>>>>> ANOMALİ vermektedir.

Biz sadece sıfırdan büyük ile şartlandığımızdan %20 diyor geçiyoruz. Karşı evrenden biri de benimle AYNI anlamda ve miktarda %-80 diyor… İKİMİZ de AYNI ŞEYDEN ve aynı ihtimalden söz ediyoruz. Ama bizimkinin normlarının normal oluşuna karşılık, öteki EKSİ ihtimal ANOMALİ (anormallik, paranormalite) içermektedir.

Şimdi quarkların BAĞ enerjisine gelelim: Kaba örneğimizdeki gibi, 3 quarkın (mesela uud=proton yapması) sonucu protonun ağırlığını verir. (P, elektrondan tahminen 1836 kat ağırdır.) Ama udd üçlemesinden oluşan NÖTRON’un, DİKKAT DİKKAT, ağırlığı daha küçüktür (1827’e kadar), bunun nedenini biliyor musunuz?

<> Üstün yük Quantum sayısı olması gerekiyor. Ve aynı zamanda, üstün kütle Quantum sayısı.

 

Proton (uud) ve nötron (udd) EŞİT OLMALI İDİ. İkisi de aynı ağırlıkta olmalıdır. Beklenen budur ama DEĞİL! İşte senin soruna yaklaşıyoruz. İkisi aynı ağırlıkta olmak zorunda değil midir?

<> bir anlamda evet.

Mesela u kuarkını ele alalım: Bunun elektrik yükü 2e/3, öteki de e/3.

Şimdi kaba örneğimizdeki negatif olasılık skalasını çizelim. Sıfırın bu yanına TAM SAYI olarak değil de bunun 2/3’ünü POZİTİF tarafa koyuyoruz. Demek ki U kuarkının sıfırın arkasında kalan öteye bakan tarafı otomatikman -e/3 olacaktır.

Bunu dikkatle anladınız mı?

<> Evet.

Her U kuarkı OTOMATİKMAN eksi (anomali) tarafta bir d kuarkı içermektedir. Demek ki bizim evrendeki her U kuarkının komplimenteri >>>> d kuarkı oluyor. Veya bunun tersini alırsanız ANTİ-d kuarkı (ki +e3) ise bunun tersinde ANTİ U quarkı bulunmaktadır (-2e/3).

Kuarkların kararlı parçacıklar olan PROTON ve nötrondan oluşan NÜKLEON grubuna katkısı sadece u ve d kuark çiftinden ibarettir. Kararlı parçacıklar için U ve D kuarkı yeterlidir.

Bu şu demektir: İkisi de aslında CEBİR skalasının iki yanında yer almaktadırlar, yani P içindeki bir u ve bir d kuarkı TEK LİNE (hattır), ama sadece u ve d olursa biliyorsun bunlara mezon deniyor. (Kur’an’da Nuhas)

ÜÇÜNCÜ kuark şartı gereği; U kuarkı çift olmak zorunda.

İyi ama diğer u kuarkının bir cebir çizgisi üzerinde ANOMALİTER Complimenteri yok. (Bunlar sonsuz ötesi matematik setlerinin terimleridir.) Yani protonda u-d LİNE’ını anladık ama öteki U’nun komplimenteri yok. Sıfırdan BU YANDA, arkasında bir d yok.

Nötron’da durum aynı: Bir u-d line’ı var, fakat ikinci d’nin line’ı yok. Nötron bu durumda KARARLI MIDIR? Çekirdek içinde kaldığı sürece ömrü sonsuzdur. Ama çekirdek dışına aldığınızda 13 dakika sonra Radyoaktif olduğundan kendisini hemen PROTONA çevirir. Bir elektron ve bir elektron nötrinosu bırakarak 13 dakika sonra kendisini PROTONA çevirmektedir. Bunu hatırlıyoruz değil mi?

Eğer hatırladıysak devam ediyor ve can alıcı soruyu soruyorum:

Nötron ağırlık olarak protondan HAFİF idi. Ama bu nötron kendisini PROTONA çevirdi ve KENDİNDEN AĞIR oldu!

Yani kendinden büyük bebek doğurdu, bu bebek nereye sığdı? Bu ağırlık farkı NEREDEN çıktı? İşte bu soru senin sorunun yanıtıdır candaş!

<> teşekkür ederim.

Hans von Aiberg, 27/08/2003 (179/02)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 179 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

179-02-negatif-ihtimaller-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar