Özgür irade – Seçim – Kader – Millenium

<> Allah yaratmayı diledi ve yarattı, iyiyi ve şerri de; fakat (külli şey) bize iradeyi vererek seçmemizi diledi; yani bizim seçmemizi de dileyen Allah demek mi oluyor; yalnız seçim bize ait?

 

A ve B iki ihtimalden birini SEÇMEK bize aittir. Bir örnek: Mesela birinin 3 çocuğu olması kader! Fakat eşini KENDİ SEÇER! O seçtiği eş, ister A (Ayşe), ister B (Berrin) olsun; ÇOCUK SAYISI, çocukların doğacakları gün, ömürleri vb. DEĞİŞMEZ.

Ayşe zenci, Berrin de Çinli olsun! Bu çocuklarımızın fizyolojisine yansır. Ama çocuklarımın SAYISINA (ki üç örneği verdim) ve çocuklarımın yaşayıp yaşamayacağına HİÇBİR (NONOME) etki ve katkı yapmaz!

Çocuğum sadece “Çekik gözlü” veya “Koyu esmer” olmuştur. Rızkı ve takdir edilen şeyleri asla değişmeyecektir. TAMAM???

<> ok, tşk

A ve B olan iki eşten birini (mesela B’yi) seçen BENİM! B de “Karşılıklı mutabakat ile >>>>>>>>> NİKAH AKDİ” ile BENİ SEÇMİŞTİR. O da ÖZGÜRCE seçmiştir. Ben A (Ali) yerine öteki B’yi (Bahattin’i) seçmiştir. Veya tersi.

***

Bir soru da benden: Maçlar? GS maçı?

<> 2-1 GS yendi.

İyidir. Süreyya Ayhan? 1-2-3 hangisi

<> süreyya ayhan dünya 2.si oldu hocam.

<> son anda rus geçti süreyya’yı

İlk deneme için çok iyi bir sayı. Ve çok dürüst bir kız. İstese küçük ve legal doping alır. Ama YEMİNLİ ve almıyor. Kızımızı çok seviyorum.

Allah bize Millenium ile bir çok birincilik verdi. Dünya güzeli bile bizden çıktı.

<> Ve de Sertap Erener

Sertab ortalığı kırdı geçirdi, Eurovision’un En yüksek puanını aldı. GS’ın Avrupa şampiyonluğu bizim Millenium’dan önce miydi?

<> Cannes [film] festivalinde de birincilikler oldu

Erkek mankenimiz de birinci oldu! Bilim dallarında ABD’li Türkler inanılmazları başardılar. Onurumuz iade olunuyor. Öyle umuyorum…

Hans von Aiberg, 31/08/2003 (181/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 181 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

181-06-cift-secim

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar