3 Zülkarneyn – Alemlere zulüm – Ali İmran

Az ilerimde “bir çift mavi göz” var. Onlar ceset gözü değil! Ama kalan herşeyi ceset gibi! Bunun için kimimize HAYVAN diyorlar :((

3 Şehid!

<> Kaç tane Zülkarneyn var orda?

3.

<> Maaş ALLAH! Maaş ALLAH! Maaş ALLAH!

 

Maaşallah! O gözler NAMAZ kılıyor [candaş]! İçimizde çoğumuz KILMIYORUZ, sapasağlam olduğumuz halde! UTANSIN namaz kılmayan -babamın oğlu da olsa / Resulullah’ın oğlu da olsa- UTANSIN!

 

<> selam selam zülkarneynlere

 

Üçü artık bir araya gelemeyecekler! TARİHİ bir gün bu! GELECEKTEN geçmişe, Timebulance’dan Ambulans Helikopter’e kadar bir süre sonra ilk kez ÜÇÜ bir araya geldi!

Hep birbirimize UZAK, fakat eşit kalmak zorundaydık. Türkiye-İngiltere-Brezilya gibi. Ya da Axel Heiberg Adası-Brezilya ekvatoru-Axel Heiberg Buzulu (Antarktika) gibi. HEP BELLİ bir uzaklıkta kalmalıydık. Bugün EN yakın olduk.

Ayet var Kur’an’da, Ali İmran içinde bu BULUŞMA vardı! “Allah ALEMLERE zulmetmek istemez” ayetinde şifrelenen…

<> 3-Ali İmran/108: Bunlar sana hak olarak okumakta olduğumuz Allah’ın ayetleridir. Allah, alemlere zulüm isteyen değildir.

 

ALLAH bizleri yaratırken, üçümüzü kastediyorum: ZULMETMEK istemediğini, yani olagelenin ZULÜM olmadığını vurgulamıştı -ezelden-.

Alemler >>> 3 alem:

1. Gelecekteki SEN;

2. GEÇMİŞTEKİ SEN!

3. ŞİMDİKİ (anda) SEN!!

Bir önceki ayet lütfen.

<> 3-Ali İmran/106: Bazı yüzlerin ağaracağı, bazı yüzlerin de kararacağı gün. Yüzleri kapkara-kesilecek olanlara: “İmanınızdan sonra inkar ettiniz, öyle mi? Öyleyse inkar etmenize karşılık olarak azabı tadın” (denilir).

<> 3-Ali İmran/107: Yüzleri ağaranlar ise, artık onlar Allah’ın rahmeti içindedirler, içinde de temelli kalacaklardır.

Konunun bütünlüğü için yazdık bunları… MEZHEBİN başımıza ne işler açacağını görmemiz için… Şimdi de devamını lütfen. 109 ve 110 (7 anlamlıdır ALEMLER)

<> 3-Ali İmran/109: Göklerde ve yerde olanlar Allah’ındır ve (bütün) isler Allah’a döndürülür.

<> 3-Ali İmran/110: Siz, insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz; maruf (iyi ve İslam’a uygun) olanı emreder, münker olandan sakındırır ve Allah’a iman edersiniz. Kitap Ehli de inanmış olsaydı, elbette kendileri için hayırlı olurdu. İçlerinden iman edenler vardır, fakat çoğunluğu fıska sapanlardır.

Şimdi ÜÇ ALEM VAR:

1. SİZİN ALEMİNİZ (104 hanifleri)

<> 3-Ali İmran/104: Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.

2. SAHABE hanifleri ve Yesevi şuarası (110)

<> 3-Ali İmran/110: Siz, insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz; maruf (iyi ve İslam’a uygun) olanı emreder, münker olandan sakındırır ve Allah’a iman edersiniz. Kitap Ehli de inanmış olsaydı, elbette kendileri için hayırlı olurdu. İçlerinden iman edenler vardır, fakat çoğunluğu fıska sapanlardır.

Ve üçüncüsü de 113. ayetten 115. sonuna kadar olan 114 alemi…

 

<> Ali İmran/113: Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli’nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah’ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar.

<> Ali İmran/114: Bunlar, Allah’a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır

<> Ali İmran/115: Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.

Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli’nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah’ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar

İşte bu alemden ÜÇ KİŞİ var!

104+110+114. Bunlar ALLAH’ın zulmetmeyeceği ÜÇ alemdir. Eğer iki alem olsaydı Alemeyn denirdi. ÜÇ olduğu açıkça bellidir ve DÖRDÜNCÜSÜ de izleyen (116 ve devamı) BELLİDİR Kİ yoktur. İtirazı olan okuyup, sonra itiraz etsin.

Üç alemdir bu… BİRİ SİZSİNİZ: Allah sizlere zulüm etmek istemez!

Hans von Aiberg, 19/09/2003 (190/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 190 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

190-09-tennessee-trio

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar