Şura – Halife seçimi – Adalet – Çok evlilik

<> Ebu süfyan Şura’da mıydı?

 

Ebu süfyan saltanata kadar çocukları torunlarıyla Şura’da değildi… Bunun intikamını Sophianism (İslam siyonizmi) yaratarak tüm İslam dünyasından aldı zaten.

O gün bugün Hafif-Hadis müslümanlar olarak, hele hele Ehli Sünnet’ten ve hak mezheblerinden ve de tarikatlarından mollalar olarak ortodoksluk ve katolikliği yaşadık, yaşıyoruz da.

Haniflik diye bir başka DİN gibi islam biçimine ise şaşırdık kaldık şimdi.

Hz. Ebubekir 66 oy ile kazandı… Şura ikibin üzerindeydi. Ömer yenilmişti 66 oy farkla. Kulis bile yapmadılar.

<> Hz Ali ise defin işlemleri ile uğraşmakta idi

Evet aynen öyle defnediyordu. Hep kabile düzeninde, kabile reisleri olarak karar veriyorlardı. Kabile şefi ile azadlı kölesi aynı ŞURA’da tuhaf geliyordu. Kabile şefleri BİRLİK (bence kulis) oluşturuyorlardı. Birbirlerini desteklemek için sosyal konumlarına bakıyorlardı. Köle ve ezilmişler ise bir tepki kliki kurmuşlardı.

Sonunda Ebubekir-Ömer ikilisi üzerinde ittifak kuruldu. Son seçmelerde köle ve efendi eşitliğini savunan Ebubekir, sadece 66 oyla, Şuradan BAŞKAN olarak çıktı. Kızı Aişe ise aristokratların üstünlüğüne inanıyordu. Baba-kız bile ÇELİŞKİDEYDİLER, durum buydu. İkinci seçimde Ömer kazandı.

<> adalet nedir?

Adalet İLAHİ değildir: Dünyasal ayeti daima YEZİD kazandı. Hasan-Hüseyin de KAYBETTİ, Habil gibi öldürüldüler. İşte bu DÜNYA ADALETİ. Siyonizm bize ÜSTÜNDÜR, bu bir dünya adaletidir.

KAVİM kendini düzeltmediğinde, ADALET için yapacak hiçbir şey yok.

YEZİD kazandı, taaaa ki HANİF kelimesi, ya da bayrağı, açılana kadar, YEZİD kazandı. YEZİD halen kazanıyor. Ortalık YEZİDİ dolu, Yezid’in adaleti işliyor.

Ve 310 yıl kadar sonra İLAHİ ADALET GELECEK, ama CEK‘ten ibaret, Ha/vet yani.

Ebabekr ile Aişe’nin birbirine nasıl düştüğünü görseydiniz, Aişe’yi öldürürdünüz, ve kadınlar da Ebu bekr’i öldürürdü.

Adalet, ISLAH OLMAMIŞ NEFSLER düzeyinde kendi çıkarlarımız diye tanımlanır. İlahi Adalet’e rağmen… İlahi adalet (ADL) olan Allah El ADL olan Allah’ımız.

Allah olarak tek erkekli poligamiye izin verir, ama yine kendisi olan El-ADL olan Rabbimiz “Siz birden fazla eş için adalet sağlayamazsınız, hakkınızda hayırlı olan MONOGAMİ’dir” demektedir.

Allah’ın ADALETİNİ böyle düşünelim.

<> Allahımız bize adaletli olun derken ne demek istiyor?

Daha önce yazmıştım: bir erkeğin iki eşi var: adları mesela Selma ve Belma olsun. Erkek çağırdığında “Selma” dediğinde, Belma’nın adaletini bozmuştur. Selma’ya öncelik vermiştir, Belma’yı da aşağılamıştır.

Bunun SIRAYLA diye bir şeyi de yok, çünkü Resulullah denedi: Hafsa ve Aişe analarımıza SIRA ADALETİ uyguladı, ama tutmadı ve ikisini de boşamakla TEHDİT eden malum ayet geldi.

SIRA adaleti de yoktur. Yani Resulullah’ın da hakkında HAYIRLI OLANI TEK eş idi. ÖYLE YAPSAYDI! Tek evlilik yapsaydı!

Resulullah da bir insandır ve her kişi kendi bacağından asıldığı bir GÜNAHA sahiptir.

Hans von Aiberg, 09-08-2002, chat

113-00-adalet

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar