Dabbet – Canlılık – 1080 kez yavaşlayan zaman – Philadelphia deneyi – Ekvatör iklimi

Bir dakika değil BİR TEK SANİYE, 1080 kez yavaşlayan bir tek saniye… Yerüstündekilere göre bir tek saniye… Yerüstüne çıktığınızda sizin de bir tek saniye. Ama yeşile yapışınca yani DEBELENİNCE, yeraltı takvimi 1080 kez genleşiyor.

Philadelphia deneyi ile ilgili yazıları okudunuz. Hani tayfalardan biri tam 6 ay DONUP kalmıştı! Hatırladınız mı? (Kitaplar Web linkler vb.)

<> evet

180 gün… Kaç saniye eder? Her gün 86.400 saniyedir.

<> 15 552 000 saniye

Şimdi bunu bulduğunuz rakamı 1080’e bölünüz.

<> 14400 saniye

14.400 saniye kaç dakika eder?

<> 240 dakika

<> 4saat

Evet. Tayfa 6 ay değil, sadece 4 saat YEŞİLE yapıştı. Jody Foster’inki gibi. Bu tayfa daha acıkmadı, susamadı, yorulmadı.

Onu 6 ay öyle heykel gibi görmek sizi dehşete düşürebilir. “Nasıl olur da çürümüyor, böyle canlı duruyor?” diyebilirsiniz.

Ama aynı şey Ashabı Kehf’in de başından geçti.

“Onları görseydin dehşetle dönüp kaçardın” diyen ayet işte bu KEHF=Dabbet mekanı olan yeraltında YEŞİLE yapışmanın bir tanımıdır.

<> 18-Kehf/18: Bir de onları mağarada görseydin uyanık sanırdın. Halbuki onlar uykudadırlar. Biz onları sağa sola çevirirdik. Köpekleri de girişte ön ayaklarını ileri doğru uzatmıştı. Eğer onları görseydin, arkana bakmadan kaçardın ve için korku ike dolardı.

Jody foster’a kurşun atsaydınız, onu bir saniyede şipşak öldüremeyecektiniz. Kurşun 1080 saniyede ona ulaşacaktı ve hızı neredeyse etkisiz olacak kadar düşmüş olacaktı. Siz Jody foster’ı o aygıt (KEHF/Debelendiğiniz yer) İÇİNDE öldüremezdiniz. Kurşun 18 dakikadan önce ona erişemezdi!

Kurşunun hızı ne olursa olsun, aranızdaki mesafe isterse bir metre olsun, o kurşun 18 dakikada size ulaşır! Siz bu süre içinde KEHF’de (Debelenilen yerde) CANLISINIZ.

CANLI ama siz aslında 1080 saniye önce çoktaaaaaan ölmeliydiniz.

İşte CANLI kelimesinin sırrı da bu…

Yoksa Hayvan falan değil. (49 anlamından biri de dinozorların yeniden üretimi vb. onu saymazsak) Dabbet’in HAYVAN ile ilgisi yok. Çünkü bir Hybrid bile olsa, DABBET zekasına erişemeyecektir.

Bir kere Dabbet olanın müthiş akıllı olması yani ilminin artmış olması gerekiyor ve böylece Protestant (Hanif) müslümanlık gibi SÖZLER etmesi gerekiyor. Hiç bir hayvan bunu yapamaz. Orada sözü edilen HAYVAN olması değil;  C A N L I  olması…

<> kaptan sizi daha fazla yormayalım. Dinlenseniz biraz.

Olan size oldu. Burada daha akşam. :))))) Siz düşünün orada sabah mı oluyor?

<> Seninle beraber iken chat sanki Cennet gibi geliyor bana, hiç bitmese.

Allah diledikçe BİRLİKTEYİZ!

 

<> 8.22 mi, 7.22 mi?

Ben daha ORTA‘dayım… [NY] güneşi benden bir saat önce doğuyor veya batıyor. Gece gündüz hiç uzamıyor hep 12 saat, hep eşit! Hava sıcaklığı (Güney yarıkürede şimdi kış sonu olmasına rağmen) burada sabit (Sürekli şort ile geziyorsunuz) hiç değişmiyor MEVSİM yok! Hep yaz! (Ekvator)

Yakıt derdi yok. Havalar soğuyacak derdi yok! İnanılmaz güzel bir oksijen bolluğu. Sekoya kadar uzun ağaçlar. Bol sinekli ve tehlikeli gepgeniş ırmak kolları. Kızılderili doğmak varmış, ezelden!

45 yıl önce burada piranalar varmış, şimdi daha içlerdeler. Ayağınızı suya uzatırken düşününüz. Aligatorler bile var bazı yerlerde. (Ben görmedim, duydum.)

Hamak var! Tropik bitkilerden yapılmış ŞEMSİYENİZ var. Birazdan hamak’a gideceğim ve uzanacağım. Oradan sizlere Geronimooo diyeceğim. Hamak bu kadar keyifli olur mu yahu?

<> Sineklerle nasıl başediyorsunuz? Gece olmak üzere:))

Hayır, o anlamda sinek yok. Sineklerin BÖLGESİNE giderseniz çooook, onlar evcil, bizim sineklerimiz gibi değil. Ürkek ve korkak. Sizi rahatsız etmiyor. Ama “YAŞAM ALANLARINA” gittiniz mi taciz ediyorlar. vs. vs.

Geronimooo gitti. bye.

<> bye

<> güle güle

<> hayırlı geceler hocam

Hans von Aiberg, 19/09/2003 (191/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 191 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

191-11-1080

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar