Denizin ayrıldığı yer – Sina – Piri Reis – Tuva vadisi – Tallahassee – Firavun’un çürümeyen cesedi

Sina’daki o bölgenin adını biliyor musunuz? Kızıldeniz çatalından geçiliyor ve Musa kavmini Tur (Sina) dağına götürüyor. O bölgenin YEREL adını biliyor musunuz?

<> Süveyş

Hassas olarak adını? Orası inanılmaz bir çöldür. Gece sırtüstü yattığınızda, yıldızlar bildiğiniz gibi değildir. Çok yakındır. Sanki birkaç metre yukarıdadır. Oraya yolunuz düşünce şaşıracaksınız.

Nasıl ki bazı doğa olaylarında (Batarken doğarken) Güneş ve Ay bir kaç kat büyüyorsa, burada da YILDIZLAR bir kaç kat büyüyor. Bunu duymuş muydunuz daha önce?

<> Hayır

Ama araştırmak boynunuzun borcu olsun. Yıldızlar orada dünyaya sanki ÖZEL olarak yaklaşmışlardır. Tam O HASSAS nokta.

<> Piri Reis nereden çizdi haritasını

Evet, lafı ağzımdan aldınız. Piri Reis’in MİR’ACI noktasıdır. Neden başka yerler değil de Piri Reis haritaları, MUSA’nın balığının geçtiği yerden çizilmiştir. Veya gözlemci olarak gördüğünü betimlemiştir…

İpucunu verdim: MİR’AC dedim. Bu mini bir Mir’ac! Ve sadece TİN-ZEYTUN-TURu SİNA-BELEDÜL EMİN (Mekke) dörtgeninde oluşmaktadır. Sina’daki o vadinin ismini anımsıyor musunuz?

<> Tuva

 

Tuva! Ve Kutsaldır. Kutsanmıştır. Vadide bol miktarda zeytinlik ve incirlik vardır.

Gelelim MUSA’nın balığının kaçtığı GÖZE’ye: Orasının tam adı, yerli dilinde Tallahisina’dır.

Ve Allahi, Bi Allahi (Billahi) gibi bir de “Tallahi” diye yemin vardır, bunu duymuş muydunuz?

<> Evet

Bu yemin nereden geliyor?

Ve Allahi >>> V’ALLAHi diye kısalıyor.

Bi Allahi >>> B’illahi diye kısalıyor.

Sırada T’Allahi var!

??? Anlamı nedir? Teala ile ilgisi yok.

????? Sözlükte bulacağınızı da sanmıyorum.

<> Tuva?

TUVA! Doğru yanıt! Tecelli yeri Tuva olan Allah!

T’Allahassena (Sina kelimesi SENA/ÖVGÜ‘den geliyor.)

Tam o noktada FİRAVUN‘un cesedi bulunmuştu. Firavun’u hatırladınız değil mi? Londra’da müzede doğal mumyalanmış bir halde bulunuyor. Secde halinde… Musa’yı izlemişti. Deniz üzerine kapanmıştı ve boğulmuştu. Ayeti bile vardı. Hatırladınız mı?

<> Evet

Kanıt olarak ayet lütfen. (Firavun son nefesinde secde etmişti ve bu kabul edilmemişti.)

<> saçları bile kalmış

<> 2-Bakara/50: Hani önünüzde denizi yarmıştık da sizi kurtarmış, Firavun hanedanını boğmuştuk. Siz de bunu bakıp görüyordunuz.

(Aynen böyle korunarak binlerce yıl sonra BALIĞIN kaçtığı yerden dışarı bırakılacağı üzerine ayet var.) SECDE halinde iade edileceği ayeti… ltf.

<> 10-Yunus/90: İsrailoğullarını denizden geçirdik, Firavun ve askerleri haksızlık ve düşmanlıkla ardlarına düştüler. Firavun boğulacağı anda: “İsrailoğullarının inadığından başka tanrı olmadığına inandım, artık ben O’na teslim olanlardanım” dedi.

[] 10-Yunus/91: Ya… şimdi ha? Halbuki bundan evvel ısyan etmiştin, müfsidlerden idin

<> 10-Yunus/92: Biz de bugün senin bedenini arkandan gelenlere bir ibret olsun diye kurtaracağız. Bununla beraber, insanların birçoğu ayetlerimizden yine de gafildirler

<> 10-Yunus/93: Yemin olsun, biz İsrailoğullarını çok güzel bir yurda yerleştirdik ve kendilerine temiz yiyeceklerden rızık verdik. Kendilerine ilim gelinceye kadar ihtilafa düşmediler. Hiç kuşkusuz, Rabbin, tartışmakta oldukları şey hakkında kıyamet günü aralarında hüküm verecektir.

senin bedenini arkandan gelenlere bir ibret olsun diye kurtaracağız

Burada diğerleri gibi ÇÜRÜMEYECEĞİ; iki denizin AYRILDIĞI konservasyon alanında (ki mikroorganizma içermez) mumya gibi saklamıştır Rabbimiz…

Balık, Mısır tarafındaki sina ÇATALIndaki gözeye kaçmıştı. Sözünü ettiğim yer ise, SİNA tarafındaki çıkışı… Buraya Tallahasena deniyor.

(Axel Heiberg adası ve dağı gibi bir isim.)

Herşey çift kutupludur! Bunu anlatmadan önce, BALIĞIN zaman içinde canlanmasıyla ve Mısır’daki girişten nereye çıktığına bir bakalım.

Tallahasena…

Yani Firavun da AYNI yerden çıktı. BALIK da bir tür MUMYA olmuştu. Firavun gibi… (14 anlamından birini açıkladım.)

Hans von Aiberg, 26/09/2003 (192/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 192 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

06072010840

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar