Hacerül Esved – Levitasyon – Mekke – Burçlar

<> Hacerül Esved’i çok merak ediyorum kaptan, mümkün mü?

O bir meteor fakat çok değişik bir meteor. O yürüyen veya havada duran taşlardan biri… Bazı kayaların veya taşların yürüdüğünü bilirsiniz. En azından duymuşsunuzdur ve hatta belgesellerde var.

Bazı taşların da “Son ekvator sıfır” deneyimizdeki gibi, belli bir koordinat noktasında ve bunu dik kesen özel bir y ekseninde, otomatikman ÜÇÜNCÜ düzlem (Z dikmesi) ortaya çıkıyor. (Wanen böylece görünmüştü -Brezilya’da/24 Ekim‘de-).

O anda oda büyüklüğünde bir taş da orada “LEVİTASYON” yasalarına uyuyor. Yani ters gravitation.

Hayvanlar havalanabiliyor -demiştim-. Ekvatorda, merkezcil kuvveti merkezkaç kuvvet sıfırlıyor. (Yerçekimine levitik kuvvet karşı koyuyor.) O zaman bir eylemsizlik çatkısı doğuyor.

Koca bir taş kendini UZAYDA meteormuş gibi hissediyor. Oysa yeryüzünde…

Elbette bunu beceren sabit x koordinatına (enlemine) sadece bu yıl 24 Ekim’de kesen y ekseninin buluşmasıyla otomatikman ortaya çıkan ve WANEN’in görünürlüğüne neden olan (O an Wanen saklanamıyor, gözün kör noktası gibi bir zaafa düşüyor) bu ekvator MELEİ ALA kurgusuna öte yandan “OĞLAK ve YENGEÇ” dönenceleri de iştirak ediyor ve Melei Ala uzay kafes modeli (Raum gitter) kapsamı büyüyor.

Eğer bir atlasınız varsa, dikkat ediniz Mekke üzerinden bir dönence geçiyor. Bunu bulabilir misiniz?

[] O an chat esnasında bulunamadı.

Neyse bunu bırakalım, hazırlıklı olduğunuz bir gün yeniden döner anlatırım.

<> Tropic of cancer mi?

[] http://mspalmersclassroom.weebly.com/uploads/7/0/2/3/7023575/2318544.jpg

[] http://images.fordaq.com/dcp-120000-111238-map/Archiade-Saudi-Arabia-Map.gif

[] https://professortaboo.files.wordpress.com/2013/01/tropics.jpg

Burada özetle şunu söylemek istedim: Yengeç dönencesi “Mekke’nin” biraz üstünden geçmektedir. Şimdi bunun hassas ayarını yapalım: Bir dünya OYUN hamuru oluşturalım. Gerçekçi ölçekte bir model olsun.

O zaman şunu göreceğiz: Kutuplar basık, ekvator/eşlek ise yayvan. Yani dünya bildiğiniz gibi yanyatmış bir tavuk yumurtası. (Devekuşu demek daha doğru, çünkü tavuk yumurtası bayağı farklı iki çapa sahip.)

Şimdi esnek hamurumuzu buna göre ayarlayalım. Yani küre değil de GERÇEK ölçüleriyle bir dünya modeli yapalım. İkisini üstüste çakıştıralım. Göreceksiniz ki, Mekke yakınından geçen Yengeç dönencesi, doğrudan KABE üzerine “Cuk” diye ve hassas biçimde oturacaktır. Buyrun size bir TESADÜF! 😉

Nasıl ki, coğrafik kutup GERÇEK kutup değilse, (İnsanların oluşturduğu bir şey. Aslı magnetik ve Geo magnetik iki kutuptur. Polar adasını anımsayınız.), Yengeç dönencesi de insan çizimi değildir, DOĞANIN kendi çizimi gereği, MEKKE üzerinden geçmektedir. Mekke’nin KABE’si üzerinden…

Soruya yanıt vermek açısından, şimdi “KARATAŞ“a uzanmadan önce bu konudaki tereddüd/tatminsizlik ve meraklarınız ile ilgili soruları alacağım. Bekliyorum.

<> Uçağın parabol uçuşları, buna örnek gösterilebilir mi?

Elbette… Uçaklar düzgün bir radyan rotasından değil, parabolik yay parçası üzerinden rota çizerler. (Bunun cebirsel ayrıntılarını bildiğinizi varsayıyorum). Hatta bir de bunun izdüşümü (mesela hyperbolik) eğriler/rotalar da vardır.

<> Daha çok görsel bilgimiz var 🙂

Hans von Aiberg, 09/11/2003 (198/02)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 198 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

tropic-cancer-kaaba

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar