İki Kıble – Uzayda Kıble nasıl belirlenir

Daha önce bildirmiştim. Kanada-ABD sınırındaki yerleşim bölgelerinde “İKİ kıble vardır.” (Kıbleyn)

Harita üzerinden bakarsanız, örneğin Chicago’dan bakarsanız, Kabe yani Kıble yönümüz güneydoğu oluyor. Ama bu uzun yoldur. Uçak buradan kabeye gitseydi, daha uzun zamanda daha çok benzin yakardı.

Daha kısa bir KIBLE daha var. Yüzünüzü KUZEY GEO-MAGNETİK kutbuna çeviriniz. Oradan KABE meridyenine ulaşıp DAHA kısa yoldan KIBLEYİ buluyorsunuz. Yani uçağınız en kısa zamanda Kuzey kutbu üzerinden Cidde havaalanına inecektir.

Tereddüdleriniz varsa yine konuyla ilgili soru bekliyorum. Bunun için DÜNYANIN bir modelini yani kırtasiyecilerde satılan kürenin üzerinden iki KIBLEYİ ölçebelirsiniz.

<> Kıbleye çevirmek bir zorunluluk mudur? “Örneğin uzayda namaz”.

(Uzayda namaz ile ilgili bayağı fazla bilgi vermiştim. Ama burada birazdan yineleyebilirim.)

(Konuyu Tarzan’a aktarıyorum biraz sabrediniz.)

Pekala, Tarzan da uzaydaki namazı istedi.

Ayet UZAY için şöyle söyler: “YÜZÜNÜZÜ NEREYE DÖNERSENİZ KIBLEDİR“.

Yeryüzü için de şu veriler var:

1. “Yeryüzünü (ARZ) size SECCADE yaptık”.

Ve bir de Kıbleyn. (İki kıble -ki anlattım-)

YER‘de (Arz) iseniz, jiroskobi sorununuz yok. Yani ÜÇÜNCÜ eksen (Yükseklik) koordinatına tabii değilsiniz. İki boyutlu olarak kıbleyi size PUSULA bulur.

Ama uzayda YER (Arz) yoktur. Üç boyutlu (uçaklar gibi) Gyroskop yasalarına tabiisiniz. Enleminiz ve boylamınız yanında bir de şu kadar bin feet yüksekliğiniz var.

Uzayda yön yoktur. Kürenin yönü yoktur. Kürenin altı-üstü-sağı-solu yoktur. Uzayda ÇEKİMSİZ alanda ben tersim sen düzsün diye bir sorun da yoktur.

(Duraklamalarım meraklı Tarzan yüzünden, kusura bakmayın.)

Dolayısıyla “Yüzünüzü nereye çevirirseniz kıbledir” ayeti devreye giriyor.

Dünya uydusu iseniz (Uzay istasyonları ve Ay için) Kıble dünyaya yönelmekten ibarettir. Çünkü Ay ve Walhalla gibi dev istasyonlarda yapay veya kendinden menkul YERÇEKİMİ vardır. Dolayısıyla siz yine ARZ üzerindeymiş gibi KABE oluşturursunuz.

Kabe nerede? Dünyada!

Ay üzerindekiler için: Ayın bir yüzü sürekli dünyaya bakmaktadır. O halde Dünyaya doğru seccadeyi yaymak uygundur. Ayın dünyayı görmeyen yüzündeki koloniciler için kıble, yine “Görmedikleri” fakat “Nerede olduğunu ÇOOK iyi bildikleri” dünyadır. Yani ikinci bir KIBLEYN daha… (Eyn İKİNCİ demektir.)

Şimdi bu konudaki tereddütlerinizi veya sorularınızı bekliyorum.

<> Çok tşk. Anlatılmış bir konuyu gündeme getirdiğim için ayrıca tekrar özür dilerim.

Önemli değil candaş, bu konuda meraklı olan yanıbaşımda. Bir de ona anlatıyorum ve aynı andan yazıyorum. :))

<> tarzana da slm slm

<> BU konuyu işledik sanırım doktor, diğer bir soruya daha doğrusu en büyük SORUNlarımızdan birine geçsek; SİTEMİZİN (EVİMİZİN) TEMİZLİĞİ.

Okey candaş. Ama [P] başkanımızın Hacerül Esved ile ilgisi sorusu vardı.

Hans von Aiberg, 09/11/2003 (198/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 198 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

198-03-kibleyn

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar