Yalan – Düşmanlar – Şeytanın Allah affeder tuzağı – Nefs – Akıl

<> kaptana misafir geldi 10dk içinde gönderip kanala gelecekmiş, bilginize sunarım candaşlar

Yine yalan söyledim. :(((( Konuğa/insanlara ayıp oluyor ama burada yaptığımız iş çok önemli. Biraz bilinçli olsaydı DOĞRU‘yu söyleyecektim: “Kur’an okunurken misafirlik bile olmaz, hatta namaz bile kılınmaz” ama bunu sıradan bir insana anlatamayınca “Kovmuş gibi olmamak için” üç yalan söyledim. (Her sorusuna bir yalan)

[] Sohbeti sabote etmek isteyenler hakkında konuşuldu

Fakat şu acemice Hacklandıktan sonra artık bir yandan da yoğurdu üflemeliyiz.

Bu bir paranoya değil. Allah’a uymak >>>> “TEDBİR ALIN SONRA TEVEKKÜL OLUN” emrini yerine getirmek için.

Haksız mıyım? Önlem alıp El Wekil Allah’a öylece kendimizi emanet etmeliyiz. Sonra Allah vekil demeye hakkımız var.

<> evet

Yine raina ve Unzurna farkı bu…. “Nasıl olsa Allah seni korur”. Bu şeytanın ikinci büyük fısıltısıdır.

Birincisi ise??????

<> nasıl olsa Allah affeder

“Allah affedicidir, seni affeder.” Allah Afivvü’dür ama  M E C B U R    d  e  ğ  i  l  d  i  r.

Şeytan bile bu kendi sözüne güvendi: “Allahım beni affeder” dedi. Ama Allah affetmedi (asla ve kat’a). Şimdi kendi BİRİNCİ yanlış cümlesini BİZLERE satmaya çalışıyor. Biz almayalım, karnımız tok bu şeytan fısıltılarına…

<> 58/10: Fısıltı, inananları kederlendirmek için ancak şeytandan gelir. Bununla birlikte o, Allah’ın izni olmadıkça inananlara hiçbir zarar veremez. Müminler sadece Allah’a güvenip dayansınlar.

<> 50/16: Yemin olsun ki, insanı biz yarattık. Nefsinin ona neler fısıldadığını da biz biliriz. Biz ona, şah damarından daha yakınız.

Dikkat ederseniz “İnsan ve NEFSİ” iki ayrı varlık. Ayette KARŞI KARŞIYA duruyorlar, farkettiniz mi?

<> evet

Nefsimiz CİNLERİN bedenidir. (Kirlian’ı hatırlayınız: Biyoelektromagnetik alşimi beden) Yani bizim enerji bedenimiz de vardır+CESEDİMİZ de (Maddi beden, vücud). İnsan ise İKİSİ DE DEĞİLDİR. Olduk mu ÜÇLÜ? İnsan nerede? Allah insan’dan söz ediyor ayette.

<> ruh

Hayır, ruh da bize, “kişilere bölünmüş tek bir parça”dır. İnsan nerede?

<> Akıl

A  K  I  L   dedi [candaş]. :))))

İnsan (Bitki ve hayvan demiyor Allah >>> İNSAN diyor). İnsandan başka (Melek, cin, şeytan, nefs, hayvan, bitki HİÇBİRİ) İLMİ olan (Akıl ilmi akletme sanatıdır) İNSANDAN başka bir tek canlı (Deccal, Yecüc-Mecüc dahil) bile yoktur ki İLİM yapsın. Ne goriller, ne melekler, ne şeytan ve cin, ne öteki evrenden Deccal, İLM yapamazlar. İlim yapmak için ALLAH‘ın alim ismini almaları gerekirdi.

Ama ben alim bir baykuş, bilgisayar kullanan bir melek, sürücü lisanslı bir cin görmedim. Onlar zekiler, kurnazlar, ama akıl odur ki İLM (bilim) yapmayı  A K I L E T M E  sanatıdır.

İ N S A N  >>> Budur (ayette) (Cin ve melek değil) İnsan ikisine de egemendir (akılca).

Hans von Aiberg, 05/05/2004 (224/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 224 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

224-05-akil

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar