Ebu Süfyan – Araplar – Teslim olmak ve İman etmek farkı

<> selam

<> slm slm

Selam millet. Elektriklerimiz uzun süre kesiliydi. 15 dakika önce geldi. Az daha chatsiz kalacaktık. Dün chat yapmışsınız galiba, bir tek benim haberim yoktu.

<> bir de benim

Ama evde bir misafir bir misafir, mübarek gecenin yüzü hürmetine sabahladık. Ne sohbetler oldu neler neler. Sizler hangi konularda konuştunuz. Bir sözcü yok mu?

<i> Hocam konuya girmeden şu edeb-ali şamda eğitim görmüş acaba orada mı yezidi oldu bu şahsiyet, yoksa soyunda mı birşeyler var bir malumatınız var mı?

Pardon bir ara burada değildim. [İ]’yi okudum. Chat’lerimizden birinde sizlere Ebu Süfyan’ın Kur’an’da üç ayet ile yerin dibine sokulduğunu anlatmıştım.

<i> Ebu süfyan ile edeb-ali aralarındaki bağ fikirsel düzeyde mi hocam? Yani bunun dışında bir şey var mı merak ettiğimden konuyu açtım.

Evet, Abese suresinde yerin dibine sokulan kişi, Mekke Reisi (Emiri, Meliki vb.) Ebu Süfyan’dır.

Resulullah’ın çağrısını reddettikten başka, amansız düşmanı olmuştur. Öldürmeye kalkışmıştır. Hem de yatağında… Aynı gece Resulullah Hicret etmiştir. Hicret sonrası ise Mekke’yi ondan teslim almıştır.

Hucurat-14’ü hatırladınız değil mi? Bu ayet o şerefsiz için inmiştir. İsterseniz ayeti bir kere yazalım.

<> 49-Hucurat/14: Bedeviler, “İnandık” dediler. De ki: Siz iman etmediniz ama “İslam olduk” deyin. Henüz iman kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah’a ve Resulüne itaat ederseniz, Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

(Mekkeli) Araplar inandık dediler. Onlara iman falan etmediniz. Sadece (eller yukarı) TESLİM oldunuz.

(Savaş esiri oldunuz.) İman kalplerinize inmedi. (Ağzınızda kaldı, lafta kaldı.)

Eğer Allah ve Resulüne muti olursanız,

Allah (Mekke’deki servetlerinizi mal güvenliğinizi) size geri verecektir. Hem de eksiksiz olarak verilecektir. Allah bağışlayıp, acıyandır.

İşte bu ayette söylenen bu…

<> Bedeviler? = Araplar!

Orada ayetin Arapçasında şöyle yazılı:

Kalaatün=Dediler ki,

A’rabün=ARAPLAR

Orada bedeviler lafı yok. Bedevi arapçadır zaten çoğulu da BADİYE’dir.

Allah Arablar diyor. Bizim de Araplar dememiz gerekiyor. Bu tamam mı?

<> ok

<> Anlaşıldı. Nasıl bileceğiz bunun ebu süfyan için geldiğini?

<> Biraz da bilimsel konuları okuyalım görelim, Ebu Süfyan yerin dibine sokulmuş, tamam üzerinde fazla durmaya gerek yok.

Şimdi, Ebu Süfyan olayını ilerletelim. Bu gerekli çünkü.

Süfyanilerin babası=Ebu Süfyan’dır. Bunun için çok önemli. 3 asır sonra Süfyaniler ile Mehdistler (Hanifler) birbirine düşecektir. Bunları bilmemiz gerekiyor.

Şimdi söyleyeceklerime şaşıracaksınız.

<> Süfyanilerin annesi Ummi Süfyan mıdır?

Arapça sufyanın dişisi Sofya’dır (Sophia). Bunları karıştırmadan, biz devam edelim, daha sonra ayrıntıları konuşuruz.

Ebu Süfyan görevini Resulullah’a bıraktı. Ama Mekke’nin en zengini olarak tüm servetiyle birlikte orada yaşadı. Hiç dokunulmadığı gibi üstelik de şura’da (Cumhuriyet’te) yer aldı.

Çünkü ilke olarak “La ilahe illallah, Muhammeden Resulullah” diyen herkes, istisnasız herkes, ANADAN DOĞMA GÜNAHSIZ sayılır ve tevbesi öncesinden asla sorgulanmaz.

Örneğin, Hz. Ömer sert mizaçlıdır. Kendi kız çocuğu dahil başka ana babaların kıyamağıdığı kız bebekleri alıp diri diri gömmüştür. Ama müslüman olunca herkes sütten çıkmış akkaşık gibi beraat ettiğinden asla sorgulanamaz.

Onu sorgulayacak olan sistemin/Esmanın adı “Seriul Hısab” yani bireysel ve birebir seri hesap görücü Allah’ın yargısıdır.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 14/10/2001 (009/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (008) oku | 009 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

009-01-araplar-hucurat-14

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar