Nur ne demek – Etimoloji – Allahın isimleri – İlmin ziyade edilmesi

<> “ve ceâle el qamere fî hinne nûran”??? Ayda nur olduğunu söylemiyor mu?

Şöyle anlatayım:

Allah’ın ismi El Âliyy, ama “Te” önekiyle “TeÂLa” da yapabiliyorsun.

Bir başka örnek Allah Kebir’dir. MüTeKeBbiR de diyebiliyorsun.

Allah HAYY’dır. Ama MuHYi=Hayat verendir. Kendisinin diri olması başka Muhyi=Hayat vermesi başka.

Allah El Ganiyy=Çok zengindir. Ama MuGNİy=Zengin edendir.

Başka bir örnek daha:

Allah Halik’tir, Yaratıcıdır. Bunu HALLAK diye de yazabiliyorsun. Allah El Hadii=Doğruya ileticidir. Ama El Hadii gibi HUDA da aynı anlamda Allah’ımızın ismidir. Halik Hallak, Hadii Huda, HEP AYNI ŞEYLERDİR.

Nur ve Nuran ise farklı. Muhyi gibi Mugni gibi Münir’dir. (Nuran’dır yani) Muhyi hayat verirken bizlere HAYY olan zatı ise KENDİNDEN DİRİDİR. Bunun gibi Allah KAİM-İkame edicidir ve/veya KAYYUM’dur.

Arapça mürekkep yalamış olanlarınız bunları kesin kes doğrularlar size… Olmazsa Arapça sözlüğe bakabilirsiniz.

<> Absolute ve relative gibi ikiye mi ayrılıyor?

 

Mutlak (İtlak) ile Relativ (Nazari) zaten Kur’an’daki iki önemli kelime ve MİSAL İLMİNDEN (İlMisAlem) iki kapıdır.

<> Ben pek bilgisizimdir

Hayır siz bilgisiz değilsiniz? Sizi ninnilerle uyutanları bugün yargılıyoruz… Onların kabahatini size tarihi borcunu gidermeye çalışıyorum, açığı kapamaya çalışıyorum. Allah’tan da bir 50 sene ikram geldi. Onun için tüm sır kapılarını görülmemiş biçimde İLK ve TEK olarak size şu Haber Grubumuza yazıyorum.

“Tarih yazılıyor” derken bu iddialı bir laf değildi. DOSDOĞRUYDU. Biz bir Milat/Millennium içinde TARİH yazıyoruz şu anda…

Hiçbir Kur’an mealinden veya piyasa kitaplarından, Web hadislerinden bulamayacağımız bir ZIDNİ İLMİ yağıyor farkında mısınız?

<> evet

<> Herkes aman o konulara girme sapıtırsın falan filan diye ağzımızı açamadık bile

O konulara GİRMEYEN sapıtır. İnsan aklı EVRENDEN geniştir. Süper Uzaydan da (Yüztrilyonlarca evrenden de) geniştir. Ta Cennetlere tadar uzanmasaydı, Allah’ımız Cenneti sayısız bin ayet ile niye anlatsındı. Neden “Nehirler başyukarı aksın”. Neden insanın üçüncü cinsi olan HURİ anlatılsın?

<> Allah hangi kullarını nuruna ulaştırır?

Allah NURUNU henüz tamamlamadı ama TAMAMLAYACAKTIR. Ayet böyle diyor… Bu Allah’ın bir eksikliği -haşa- anlamında değil.

Sonsuz ihtimalli yani sonsuz yüzlü bir ZAR var. Bunun tüm ihtimallerini-olasılıklarını Tamamladı. Bu zardan SONSUZ kez atıldı. (Bir kez değil) Bunu da tamamladı. Bu sonsuz yüzeyli sonsuz zardan da SONSUZ TANE var… Allah şimdi bunu tamamlıyor.

Ve o günün adı kıyamet. O gün tüm ihtimaller bitmiş, karanlıkta bir tek ihtimal [kalmamış] (Sonsuzda-bir=Külli şey*in noktalarını anımsayın ve bir de ELİF noktaları kitabımdan bir daha okursunuz) ve NUR’unu tamamlanmış olduğu günün adı Kıyamettir…

<> Ondan başka kimsenin kalmadığı an mı?

O gün hiçbir şey kalmamış (Bu bir kağıdı yakmak gibi, ortada kül var kağıt yok, yazılanlar da kül olmuştur) tek bir şey var: Yaratmadan önce de öyleydi. Adı EL Evveli idi. Aynı isim şimdi Muahhir (Muahhar Ahir en sonuncu) olarak TERSYÜZ olmuştur. Muahhir isminin de İ/O çifti, El Wahid/Ehad ile El Kahhar’dır.

Sadece zatı kalmıştır ve nurunu tamamladığından (Her pil ikiye dörde yüz milyara….. katlandığından ve evrende nur denen pil sonsuz olarak tamamlandığından) Allah bize sorar:

“Bugün Mülk kimindir?”

Yanıtı kendinden hazır bir soru: “Bugün mülk Wahidün Kahhar olan ALLAH’ındır.”

İşte bu ALLAH sözü ile birlikte Sur üfürülür. O gün birbirimize slm & slm deriz, Barış deriz. Barışık olmayan o zalimler de “Eyvah bize” derler Hanifcanlar…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 14/12/2001 (033/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 033 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

033-06-sonsuz-zar

Yorumlar