Akıl ve Bilmek – Son nefeste – Cehennem dereceleri

<BilgeKagan> … Sağlıcakla vesselam

Kendini özletme bilg.

<BilgeKagan> merak etmeyin

Çok hoş BİLGE. Yazmıştım ya:

Aklını ukala olarak kullanana BİLGİÇ denir ve taslaktır, müsveddedir.

Aklını MAKUL kullanana BİLGE denir.

Salt AKIL kullanana ise BİLGİN denir.

Ben? Ben bilgeyim. Makul kullanıyorum aklımı ve belki Sekar’ı haketmeyeceğim. Son nefeste belli olacak…

Bu gece şu an EN UZUN ?????????????????? gece… Bu akşam ezanıyla girdik ve fecre kadar en kısa günü yaşıyoruz ve/veya en uzun geceyi.

<> Son nefesten önce bilgin olmak yok mu?

Hayır… Amel defteri ve defteri kebir SON NEFESTE dürülüyor ve bize ne olduğumuz bildiriliyor.

[JP]’nin dediği gibi biz ne Cennet’e ne Cehennem’e gönderen ŞİRK birer YARGIÇ değiliz.

Allah bildirdiyse ve Allah VAADİNDEN hiç dönmeyeceği için (Ebi Leheb Ebu Süfyan gibi kişilerin Cehennem’e gideceğini, İbrahim ve İdris gibilerin ise YÜKSEK CENNET MAKAMLARINA gittiklerini) biliyoruz. Şeytanın Cehennemde “SİCCİN” denen daha hafif azaplı bir yere gideceğini biliyoruz.

Veyl’den çok daha hafif azabı var… Çünkü Şeytan ALLAH’ı inkar etmez İNKAR ETTİRTİR. Şeytan Allah ile birebir konuşmuştur, pazarlık ahit yapılmıştır. Neden inkar etsin ki?

Fakat bir ATEİST ???????? Ondan aşağı ve bir Münafık yani 200’lü DUBLE olarak ondan da aşağıda ĞAYYE kuyusunda en acıklı azabı görecektir ve bunların içinde “KUR’AN OKUYARAK” bize “NAMAZ kıldıran” KİŞİLER ve hele hele mezheb tellallığı yapanlar (Ali İmran 102’den itibaren okuyunuz) Ğayye-Veyl kuyuları savaşı verecekler. Şeytan bile onlardan daha az azap görecek…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 21/12/2001 (035/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 035 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

035-10-cehennem-siccin-veyl-gayye

Yorumlar