Atlantis Egede olabilir mi – Manisa ve Magnetik – Dilbilim – Nuh Tufanı – Geleceğin çocuğu Velikowsky – Futuroloji

Atlantis = NUH tufanı.

<> Atlantis, Ege’de miydi?

 

Ege’de bir adacığa sığmayacak kadar bir DÜNYA devleti. MU, Gondwana vb.. Atlantis’i deniz yutuyor. Gondwana’yı ise deniz değil BÜYÜK KASARGA yıkıyor.

Bazıları da Azor adalarını ya da Helgoland adasını Atlantis olarak niteliyor.

<> Egeid karası varmış orada, denize gömülmüş?

Egedeki adanın adı Santorin, böyle resif biçiminde bir ada. Sadece bildik Miken-Girit tipi. Anphoralar çıkıyor denizden. Santorin adası asla Atlantis olamaz. Çünkü toprak çok küçük ve bir rıhtım var ama KALE hiç yok… Su yok (Taşımayla geliyor) dolayısıyla ekin işlemi de yok… Yani mantıklı değil.

Şiddetli rüzgarı da Kur’an bildiriyor.

Ad ve Semud maddelerine bakarsak, Birisi şiddetli bir rüzgarın diğeri ise SES bombasının yokettiği iki DEV uygarlık… Atlantis ise NUH tufanı ile CUK yerli yerine oturuyor… Lojik de böyle diyor.

<> Birisi bana Manisa’nın oralarda demişti

 

Manisa’da bir olağanüstülük yok. Sadece Spil dağı, istilalara karşı çok iyi ve doğal bir kale oluveriyor. Burası Smirna’nın ahalisinin iyon vb. akınlarından kaçtığı ve tırmandığı bir dağdır.

Yöreye Manisa (Magneta) adı verilmesinin nedeni bilindiği gibi MIKNATIS bu dağda keşfedildi. Elektro-Magnetik demek Elektro-MANİSA demek.

<> Bunu da türkçeleştirdik

Evet Manisa’nın antik adı Magneta’dır. Mıknatısın adı ise Manisa taşı’dır. Arapça Mıknatıs. (Ama Rumcadır. Araplar Mechanic kelimesini MİHANİKİ diye aynen Yunanlılardan almışlardır.)

Filozof=Feylesufi gibi, Ether=Esir gibi.

Aslında Esir Kur’an’da Ma’dır. Bunun SU olmadığını nereden anlıyoruz?

<> Mu’yla ilgisi var mı?

 

Evet Mu ile ilgisi var. İnka dilinde Suların babası=MaNoa (Nuh).

Ma’nın su olup olmadığını şuradan anlıyoruz. Su size siz suya istila (Müstewil) olursunuz. Ya batarsınız (Ğark) ya da üzerinde yüzersiniz (Bahriye). İşte buna İSTİLA deniyor.

Ama ALLAH ARŞ’ı istila etmedi, İSTİWA etti. Bunun bir çok anlamından biri şu: İstila’da siz “Ma/Su”ya batarsınız, istiva’da ise o MA (ESİR) SİZE TUTUNUR. Siz olmazsanız ESİR mahvolur.

Esir’in su olmadığını bir tek harf farkından anlıyoruz: istiLa/istiWa.

Kur’an meallerine bakın, şöyle diyor: “Arş’ı İSTİLA etti ve Arş’ı SU üzerinde idi”. Evlere şenlik mealperestlerimizin gaflarından biri daha. O ayeti bulabilir misiniz? Fussilet’te miydi acaba?

<> AD, Hz. Hud….. SEMUD Hz. Salih’in kavmi, yani bu medeniyetler, Atlantis ve Mu’dan sonra (NUH tufanı-Venüs gezegeninin Jupiter’den kopup yörüngeye oturmasından sonra) bölgesel felaket yaşamış oluyorlar??

 

Velikowski bu işi iyi biliyordu, o da ORADAYDI Colision World’u yazarken… Ha/vet olarak oradaydı. Ayın görünmeyen yüzünün haritasını çizdi verdi ve aynen ÇIKTI. O oradaydı…

<> Anlıyorum

Bunun anlamı şu olmalı: Geleceğin çocuğu olan Velikowski defalarca Ay’daki Luna park’lara ve kolonilere gitmişti. Aristarkus kraterinden Brahe kraterine kadar heryeri biliyordu.

Geçmişte bir kez daha VAR olunca “Haritayı çizdi”, hepsi bu fuzy Logic mi?

<> Ok profesör çok açık oldu

Boşuna demiyorum adam oradaydı. Gözleriyle GÖRDÜ diye… Tutup da Jules Verne’nin hayali uzay gemisine binip Ay’a ve Jüpiter uydularına gitmedi herhalde. Bu daha da mı açıklayıcı oldu.

<> :))

;=))

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 21/12/2001 (035/15)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 035 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

035-15-santorin-atlantis-olabilir-mi

Yorumlar