Haniflerin özellikleri – Dinler – Gökten yağan bıldırcın ve kudret helvası

Hanif sencil ve vericidir. Yarışmaz, öne geçmez, İMECE ile yürür. Askerde erata yaptırılan “Mıntıka temizliği gibi” bir saf halinde ve TEMİZLEYEREK yürür…

Bırakın beni, Bağdadi ve Allein’ları, bunları da bırakın ta Zülkarneyn ve Hızır’a gelin: Onlar bile BAŞA geçmezler. Onlar da sizin için var. BİZ+LER böyleyiz işte…

(Ben+sen+o = B İ Z)

(Biz+Siz+Onlar = BİZLER.)

O zaman biz sizden önde; siz ise onlardan önde değilsinizdir. HEPİMİZ (Bizler) BİR TEK MİLLETİZ. Ayrılık yok. Rekabet yok. Çıngar, öfke, kin, nefret yok.

Hanifler=BİZLER’dir.

B i z  derseniz karşısından bir de SİZ vardır ve ONLAR da vardır. Ama bizler olursak FURKAN GELİR, çünkü FARK kalkar ve bizler de  F A R U K  (Farklı, Sabıkun ve Mukarrebun) oluruz İnşaallah.

Yılbaşınız da kutlu olsun. Tadını çıkarın.

<> Sizin de

<> Cümlemizin efendim

Tüm dinler BİZLER dinidir. Hindi diye yenen şey Kur’an’daki gökten inen BILDIRCIN. Ve Paskalya ekmeği de KUDRET HELVASI (Mayasız ve tuzsuz). Yiyin ve için afiyet olsun.

Ehli Kitab ile aynı dindeniz. (İki taraf da müslüman.)

<> Noel baba=Santa Claus=Dede korkut=HZ.HIZIR

<> Yahudiler’in bıktığı mı?

<> o gökten inmedi mi?

Evet HİNDİ denen şey O Bıldırcın’a teşmil edilen bir kuş. Onu Allah 40 yıl lanetli Yahudi kavmine indirdi. Çölde hiçbir şey yetişmiyordu çünkü… Herkesin bakracına, sadece o uzanan su kabına maşrabaya YAĞMUR iniyordu. Kum ile TEYEMMÜM alınıyordu ve kum su gibi temizliyordu herkesi…

Kudret helvası derken, (Halwa=Şekerimsilik içeren UN demek.) Yılbaşı, yortu vb. hep o sürgün günlerinin anısıdır.

Onlar da oruç tutuyorlar. (Oruç denirse eğer… İbrahim’in orucu değilse de Allah rızası için tutuyorlar.)

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 30/12/2001 (039/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 039 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

039-07-haniflik-bizler

Yorumlar