Allahın en has kulları yetimler – Yıkılası camiler

Allah’ın EN HAS KULU kimdir bilir misiniz?

Allah evlat edinmez ama bir istisnası vardır:  Y E T İ M  olanlar Allah’ın evladıdır…

“Gördünüz mü dini menedeni? YETİMİ itip kakanı?…” (Maun suresi)

Onun için hep YETİMHANEDEN söz ediyorum… Hep bağışlarınızı oraya celbediyorum.

Param yoksa gidip ciklet alıyor ve o yetimlerin BAŞINI okşuyorum. Allah’ın en çok sevdiği JEST. Bir yetimin başının okşanması BÜYÜK SEVAPTIR. Bir yetimin KUL hakkının yenmesi ise büyük ÇOK BÜYÜK  G Ü N A H T I R

<> Evet hocam. Cami yaptırma yarışına giren cemaatlerden Allah bu yetimlerin hakkını acıklı bir azap ile soracak inşa-allah.

Cami Allah’ın EVİ’dir. Binadır. Acıkmaz, susamaz ve cemaat gelmedi diye YETİM de kalmaz. Ama YETİM ALLAH’ın EVLATLIĞIDIR. Kulundan öte kul… Yetim acıkır, şefkate ihtiyacı vardır.

Senin elin o dertli başını okşarsa ANNE ve BABA olur. O eli öperim ben.

Yetimin başını okşayan ve onları ziyaret eden Okullardaki yetim öğrencilere VELİ olan ben o Haniflerimin AYAKLARINI da öperim.

Allah ayet ile CAMİSİNİ yıktırmıştır. Cami nedir ki? “Yeryüzünün tamamını size mescid yaptık.” Yeryüzü CAMİİDİR.

Camiler Allah’ın sembolik evidir. Ama bir gizli görevi daha var. Eğer Hanif isek bu gizli görevi, işlemeyen ve işletilmeyen MAUN edilmiş misyona İŞLERLİK kazandıralım.

Nasıl mı? Her camii aynı zamanda YETİMHANE, YURT’tur. Esirgeme Kurumunun şubesi olmalıdır. Makbuzlar oraya kesilsin. Altın yaldız ile süslemeye değil camileri…

Camiye götürdüğümüz o HALILAR niçin? Kendimiz için. Kuru yerde namaz kılmayalım diye… Namazı niye kılıyoruz? Kendimiz için… Allah’a ve başkalarına hiç bir yararı yok…

Kimse kimsenin İBADETİNİ veya GÜNAHINI üstlenemez. Eğer böyle bir şey olsaydı tereddütsüz söylüyorum, başta Rahmetli Müfide Atalay olmak üzere HEPİNİZİN ATEŞE değmeyecek tüm günahlarını üstlenirdim. Tereddüt etmezdim.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 30/12/2001 (039/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 039 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

039-06-yetimler

Yorumlar