Haniflik – Takva elbisesi – Çarpıtılan Zahid, Halis, Hizbullah kavramları – Atatürk – Allah laiktir

Kutlu olsun Hanifcanlar. Siz Beni İsrail ve Beni İsmail’den de üstünsünüz.

Onlar elbisesizdi: “Kral çıplaktı” Fakat sizin ELBİSENİZ var.

Şu yaşadığınız duygular, yeni dönüşümün DOĞRU heyecan ve coşkusunun ve şu gerçek itikadınızın adı nedir biliyor musunuz? Şu yaşadıklarınızın adını biliyor musunuz?

Adı

T

A

K

V

A

Elbisesi…

Bu kelime mealen tefsiren açıklanamazdı. Takva açıklanamaz takva YAŞANIR.

Takva yaşayana ZAHİD derler. Din’i Allah’a has kılanlara Hanif ve gruba da Hizbullah derler…

Bu kelimelerden çok kaçındım dikkat ederseniz. Hiç kullanmamaya özen gösterdim. Hiç açıklamaya girmedim. Farkında mıydınız?

Çünkü tanımlamak=Kral çıplak ama onu yaşamak=Elbise. Adı takva. Takva sahibine zahid deniyor.

Bunlar doğru deyimler, Elmalılı’nınki değil.

Takva anlatılamaz  Y A Ş A N I R  “Hah işte buymuş!” denir.

Kullanmaktan kaçındım çünkü “Hizbullah” nasıl CİNAYET örgütü ile bir oldu.

Allah’a dini has kılmak anlamındaki hulusikalplilik nasıl ki İHLAS HOLDİNG oldu.

Nasıl ki Zahidlik Taliban’ın oldu En büyük takva sahibi de usame 1000 ladin oldu.

İşte bunlardan kaçınıyorum artık.

Kavramları karıştırmayalım diye Sizler Zahidsiniz (Hanifliği yaşayanlar) Sizler Zakirsiniz (Allah’ı böyle üstüste sürekli hamd ve bilim ile zikredenler) Allah’ı günde en az beş kez zikredenler (Namaz üçtür karıştırmayalım. Bu Allah’ın ZİKRİDİR.)

Sizler Zahidsiniz, Hanifliği yaşayanlar. Yani BİZLER Artık kralın çıplak olduğunu (Elbiseli olarak bizler) gösterebiliyoruz.

<> Örtünmenin ne ile ve nasıl olacağını da açıklamış oldunuz.

Evet, Ata dini yanlıştı. Budizm gibiydi, biz müslümanlar da budist gibiydik.

Bizim bir tek atamız: İBRAHİM başka hiç bir atamız yok… Annem-babam Allah’a kurban, İbrahim’e köle olsun. Benim atalarım yok artık, ATAM var. Milletimin atası İbrahim…

Milliyetimin atası da Atatürk’tür.

(Nedense Osmanlı diyemiyorum. Farslaşmış selçuklu da diyemiyorum. Karahanlı diyebiliyorum belki. Göktürk diyemem, daha müslüman değildi.) En iyisi milliyetimin Atası için ATATÜRK demeliyim. (Bu BENCE’dir. Yani inanmak zorunda değiliz. Özel fikrimdir.)

Atatürk’ü ALLAH ahlakı olan LAİKLİĞİ nedeniyle Allah Laik oldugu için, kulu ile arasına hoca papaz sokmadığı için çok seviyorum. Cuma’yi tatil yapmadığı için çok seviyorum. Bir de benim yerime CİHAD yaptığı ve bu vatanı kurtardığı için çok seviyorum.

İçki içerdi ama… Ben de arada bir içiyorum. İçtim diye şimdi HANİFLİK, misyon, gelecek tüh-kaka mı oldu? Bence Atatürk’ü ve Laikliği sevmemizde hiç bir sakınca yok.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 21/01/2002 (049/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 049 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

049-05-hanifler-carpitilan-kavramlar

Yorumlar