Hanifler – Namazda okunanlar – Namazın kazası var mıdır

Ben bir şey söylemeyi unuttum: Sevgideğer dostlar. İki messenger ve Özeller açık, yetişemiyorum, çok yoruluyorum. Özeller alınmasın ama saat 02.ye geliyor. Bu saatte sizlere nasıl hayat hikayemi anlatıp, hakkımda bilgi vereyim? Biraz insaf.

[Z]?

<Z> Buyrun?

Bazı arkadaşlarımız, namazın üç vakit ve iki rekat olduğu hakkında şimdi bilgi istiyorlar. Zahmet olmazsa, o yazıları “Haber grubuna” BAŞLIĞI ÜÇ VAKİT NAMAZ adıyla asabilir miyiz?

<Z> Siteye girsinler… Burada daha önce anlatılanların hepsi orada var.

Bir kısmımız bugün ilk geliyor.

<> “Namaz” başlığı altında sitede var. Zahmet edip de okuyuversinler.

O zaman LİNK’i verelim. Belki de Link’i vermek en iyisi. Yani o sayfayı hemen bulabilsinler, NAMAZ ile ilgili olanını.

[] https://hanifislam.com/sohbet/

<> 10, 14, 16, 35, 40, 43 numaralı chatler namazla ilgili.

[] https://hanifislam.com/other/

<> Burada da 1 ve 4 numaralı yazılar.

[] https://hanifislam.com/mih/?s=namaz&x=0&y=0

[] https://hanifislam.com/mih/category/khaniff-islam/hanifibadet/

Çok iyi haberler var özellerde. Bir arkadaşımız bu gece ilk kez namaza başlamış.

<> 🙂

Bir diğer arkadaşımız da “Biraz önce kıldığınız namazda hangi ayeti okudunuz?” dedi. Sonra da özelden ayrılmış. Merak edene duyurulur.

<> Aklıma takıldı 2. rekatın sonunda hangi sureyi okuyorduk, selam veriyorduk?

(İkinci rekatın sonunda ZAMMI sureyi okuyoruz).

Allahümme salliler NAMAZ BİTİNCE namazın dışında elimizi açtığımızda yani selamdan sonra okuyorum. (Bu benim tarzım.)

Ama NAMAZ İÇİNDE farz olan kıraat (Kur’an’dan ayet) farzını yapmak zorundayız.

Oturduğumda bu gece 3:81’i okudum.

<> Namaz içinde hangi sureleri okumayla ilgili bir ayet biliyor musunuz? ya da var mı?

Allah bize “Kur’an’dan olmak şartıyla işinize gelen en KOLAYI ve KISAYI okuyun” diyor ayette. :)) Hatırladınız mı?

<> 3-Ali İmran/81: Hani Allah, peygamberlerden: “Ben size Kitap ve hikmet verdikten sonra nezdinizdekileri tasdik eden bir peygamber geldiginde ona mutlaka inanıp yardım edeceksiniz” diye söz almış, “Kabul ettiniz ve bu ahdımı yüklendiniz mi?” dediğinde, “Kabul ettik” cevabını vermişler, bunun üzerine Allah: O halde şahit olun; ben de sizinle birlikte şahitlik edenlerdenim, buyurmuştu.

;)) Arapçası bunun yarısından daha kısa.

[] Müzzemmil/20: Gerçekten Rabbin biliyor ki sen, muhakkak gecenin üçte ikisine yakınını, yarısını ve üçte birini ibadetle geçiriyorsun, beraberinde bulunan bir grup da (böyle yapıyor). Oysa geceyi, gündüzü Allah takdir eder. Sizin bundan ötesini başaramayacağınızı bildiği için size lütuf ile muamelede bulundu. Bundan böyle Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun; O, içinizden hastaların olacağını, diğer bir kısmının Allah’ın lütfundan bir kar aramak üzere yeryüzünde yol tepeceklerini, diğer bir kısmının da Allah yolunda çarpışacaklarını bilmektedir; O halde o (Kur’an)dan kolayınıza geleni okuyun; namazı kılın, zekatı verin ve Allah’a karz-ı hasen verin! Kendi hesabınıza hayır olarak ne (iyilik) yapıp gönderirseniz, onu Allah yanında daha hayırlı ve karşılık olarak daha büyük bulacaksınız. Allah’tan bağışlanma dileyin! Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

<> Peki dosdoğru kılmak… Bir yanlış yapmayalım.

İki rekat x 3 vakit. ZAMANINDA kılmak (Yani zamanı geçirip kazaya bırakmamak, KAZA YOK.) İşine gelen en kolayı fakat KUR’AN’DAN olanı okumak.

<> Evet thanks

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 25/01/2002 (051/16)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 051 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

051-16-namaz-muzzemmil20-kurandan-kolayi-okuyun

Yorumlar