Kur’an’da aşağılanan Araplar – Arap yerine Bedevi yazan mealciler – Arapçılık – Millet kavramı – Haniflik

Kim diyebilir ki “Okudum BEDEVİ DİYORDU, ARAP DEMİYORDU.” Kim bunu bana diyebilirdi?

<> Gerçek kör olmaları gerekir1<> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Zavallı çöl bedevileri (Yörükler) ne yapabilirdi. Arap tarihinde ve saltanatta etkileri SIFIRDIR. Halen çöllerde yaşıyorlar. Oy bile vermiyorlar. Bu bedeviler birer zavallıdır ve etkisizdir.

<> Birilerinin üzerine bunları yıkmak lazım diye düşündüler herhalde.

Araplar Allah’ın kendilerini “Kafir ve münafık” diye yerin dibine sokmasını örtmek için günah keçisi olarak “Bedevileri” seçtiler. Böylece Meallerde ARAP kelimesi kaldırıldı yerine BEDEVİ dendi. Oysa ALLAH açıkça ARAPLAR diyor.

Bir surede de RUMLAR diyor. Şimdi rumlar diyebilir mi ki, “Bu suredeki rumlar BEDEVİ olan rumlardır, bizimle ilgisi yoktur!”

Arap, Rum, Slav, Türk vb. bunlar bütünleşik bir tek MİLLETTİR. Bunun bedevisine niye saldırıyorlar ki?

Türkiye’de bedeviler (Türkmen göçerler, yörükler) torosların eteğinde ve Ege bölgesinde “Atlı arabalarla” göç ederek yaşıyorlar hem de binlerce yıldır, Oba kuruyor, konaklıyorlar. Yerleşik olmadıklarından mesela osmanlı sarayına ve saltanatına katkıları S I F I R D I R

Diyelim ki Kur’an Türkçe indirildi. Ve türklerin küfür ve nifakta en şiddetli millet olduğu söylendi… Elbette ki Osmanlı suçu Toros yaylak ve kışlaklarında konaklayan yörüklere atacaktı. “Bunlar çingenedir, bunlar bedevidir falan” diyecekti. Bundan hiç şüpheniz olmasın…

Ve maalesef Kur’an öğretisi ve akaidi ARABİYATÇILIK ve ARAPÇILIK üzerine KURULUDUR.

Haniflik öncesi TÜMÜMÜZ ARAPÇIYDIK, Arabesk (Arabist) idik. Şimdi Hanif’iz ve artık Arapçı değil Milleti (İbrahim)ciyiz, Milliyetçiyiz.

Ama o faşist milliyetçilik değil bu. Bu bambaşka bir şey. Bunu anlatmak yerine doğrudan yaşarsınız.

O yaşadıklarınızın adı HANİFLİKTİR. Dünyanın en eski dinlerinden biri. (Tüm dinler Müslümanlıktır. Zamanla bozulurlar.)

Ve ne mutlu bana Arap değilim, ve ne mutlu bana Milleti İbrahim içinden BİR TÜRK’üm! Dedem korkut (Hızır) Yesevi ve öğrencileri gibi. Ben türk olmakla çok gururluyum.

<> ne mutlu bize

Ne mutlu bizlere.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 31/01/2002 (053/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.


önceki bölümü oku | 053 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

053-09-arapcilik-hanif-millet-turkluk

Yorumlar