Gerçek namaz nasıl kılınır – Teyemmüm – Süfyanilik – Namaz, içki ve sarhoşluk – Namazın kazası yoktur

<> 24-Nisa/43: Ey iman edenler! Siz sarhoş iken -ne söylediğinizi bilinceye kadar- cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya bir yolculuk üzerinde bulunursanız, yahut sizden biriniz ayak yolundan gelirse, yahut kadınlara dokunup da (bu durumlarda) su bulamamışsanız o zaman temiz bir toprakla teyemmüm edin: Yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz Allah çok affedici ve bağışlayıcıdır.

 

Evet. Sağol.

 

<> Rica ederim

 

YUKARIDAKİ ayete göre:

1. İÇKİLİYKEN NAMAZ KILINABİLİR. İçki ve uyuşturucu namaz kılmaya ENGEL değildir.

(Sarhoşken ise kılınamaz. Günahtır. İçkili olmak başka sarhoş olmak başkadır.)

İçki bile NAMAZA  E N G E L  değil.

Haydi uyanın Hanifcandaşlar.

 

<> Şeytan namaz kılmaya engeldir

<> İçki içmek de, günah işlemek de bizi Allah’ın kulu olmaktan çıkaramaz

 

Evet.

Biz Allah’ın kuluyuz Ve YARATILIŞIMIZ BU     T    E    M    E    L     üzerine kuruludur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Biz tuvalete girince ALLAH’ın bizi terk edip gittiğini mi sanıyoruz?

 

<> Çok kısa rüku secde ve kadeye değinir misiniz? Pek çok soruya toplu cevap olacaktır.

 

Öncelikle TEYEMMÜM jokerini kullanınız. 1200 yıldır bunu bize unutturdular. İnsanları boyabdestsiz gezdirdiler, namazdan alıkoydular. Bunları da MEZHEBLER adına yaptılar. Teyemmüm için “Su görününce bozulur” dediler.

Hanbel diyor ki: “Dudak ıslatacak kadar su gören kişinin teyemmümü bozulur.”

Ve aynı hergele diyor ki: “Teyemmüm ile kılınan namaz geçerli değildir. Ancak su bulup da gerçek abdest alınca ve namaz  K A Z A  edilirse o namaz olur” diyor. Oysa Kur’an’da bir tek kelime bile yoktur “Namazı  K A Z A  ediniz” diye.

İmam-ı Azam ve İmam Malik bile gerçek kendi kitaplarında NAMAZI kaza ettirmezler. Çünkü namaz kaçtı mı kaçtı bir şeydir… Asla yerine konamaz. (Ekıyme=Yerine koymak, ikame etmek.)

Bize Cuma’yı tatil yaptıranlar, “namazı kaza ediniz” diyenler, Üç vakiti 5 yapıp, Alkollüyken namaz kılmaya bile izin olduğu halde, “İÇKİ HARAMDIR” diyerek dinden çıkanlara yuh olsun.

Arapça bir tek HARAM vardır=Harema, Hurrema diye geçer

<> Allah sizden razı olsun kaptan

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 13/02/2002 (059/08)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 059 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

059-08-namaz-icki-teyemmum-kaza

Yorumlar