Fizik – Sema ve Tarık – Bozon ve Fermionlar

<JP> Hocam bir soru sormak istiyordum

Elbette [JP]. Anında yanıt hazır. Merak etme sen. (Nasıl reklam ama…)

<JP> Mülk Suresi’nde bahsedilen Sema ve Tarık’taki Sema’nın ilişkisi nedir acaba Mülk 16-17

Ayetleri yazar mısın?

<JP> 67-Mülk/16: Gökte olanın sizi yere geçirmeyeceğinden emin misiniz? Bir bakmışsınız ki, o (yeryüzü) sallanıp-çalkalanmaktadır.

<JP> 67-Mülk/17: Yoksa gökte olanın üzerinize ‘taş yağdıran (fırtınalı) bir rüzgar’ göndermeyeceğinden emin misiniz? Siz o takdirde Benim uyarmam nasılmış bilip-öğreneceksiniz.

Burada anlatılan protonun yarı ömrünün bitmesi ve evrendeki tüm protonların birleşik alanlar kuramı uyarınca radyoaktif nötrona dönüşmesi.

İkinci anlamı da şu: (Birinci anlama ek: GÖK=Bozon, YER=Fermion) “Göklere ve yere isteyerek ya da istemeyerek bir araya gelin dedik. Onlar Ya rabbi biz isteyerek bir araya geldik.”

(Birleşik alanlar teoremi, maddeyi oluşturan fermionlar ile kuvvet alanlarını oluşturan Bozonların AYNI KÖKTEN geldiğini söyler. Dolayısıyla Gök (Bozon) ve Yer (Fermion) quantları Higgs alanına dönüşeceklerdir.)

Konuyu sevip sevmediğini bilmiyorum ama, bunun kısa açıklaması şu:

<JP> konuyu seviyorum

Sonsuz kararlı (16 milyar yıldır aynen duruyor) proton YARI ömrü dolunca, nötrona dönüşecek. Nötronlar ise 13 dakika SERBEST kalabilirler. (Çekirdek dışında yarı ömürleri 13 dk.dır.)

Yeniden PROTON olamayacaklarından, BOZON yani kuvvet alanlarına döneceklerdir.

Böylece madde yerine KUVVET ALANLARI enerjisi (Higgs bozonları) oluşacaktır.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 27/02/2002 (062/32)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 062 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

062-32-yer-gok-sifir-kelvin-notron-evren-bozon-fermion

Yorumlar