İnsanın içindeki enerji – Teyemmüm / Topraklama – Statik elektrik

<> çıplak ayakla gezmek aynı işi görebilir mi?

 

Yalınayak olmanın dayanılmaz hafifliğini kimseye anlatamam… Hele bir plajda… Sabah ezanında o yürüyüş… (Sabah namazını illa ki kumlarda kılarım).

Zavallı ayaklar bunun için varlar…

Naylon çoraplarla işkence… Sıkan ayakkabılarla işkence. Hele elektriği hiç toprağa geçirmeyen LASTİK ayakkabılarla tam bir işkence. Elektriğimiz BİZDE kalıyor. Biri bize dokununca “ÇAAT!” diye bir ses, ikimiz de çarpılmışız.

Şu kazıkçı yerli otomobil patronlarımız var ya… Onların imal ettiği hiç bir otomobilde “Topraklama” yoktur. Özellikle TAKSİ modellerinde, camları Lastik ile yalıtıyorlar. Sonra yerli otonun kapısına dokunduğunda yine o “Çaaat!” sesi… (Bilirsiniz bunları, başınıza çok gelmiştir statik elektriğin oyunları.)

Rahmi Koç 2 kuruş daha kar etmek için taksi şoförlerinin canına okuyor. (Kışın kapı donduğunda, bu elektrik kapı kolunu ilk tutanın doğrudan kalbine gidebilir ve durdurabilir.)

<> şimdi sıra orta asya taksi şöförlerinde… :))

<> tofaşa binenlerin neden gergin bir trafik canavarı olduğu belli

:>> Evet Serçe-doğan-kartal her ne zıkkımsa. Rusların Lada’sında bile o elektrik yok. Hele Fiat’larda duyulmuş değil. Ama bizdeki TOFAŞ elektrikli sandalye gibi… Kapıya dokunan çarpılıyor. Çok sık da oto elektriği yangını çıkıyor.

<> koç kendisi tofaşa biniyor mu

Mustafa Koç’un bir düzine arabası içinde bir tek Tofaş, Mais-Oyak vb. yok.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 08/03/2002 (066/28)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 066 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

066-28-statik-elektrik-araba

Yorumlar