Kutuplarda, uzayda, kolonilerde oruç ve namaz – Kıble – Futuroloji

<L> koloni ve kutuplardaki oruc namaz vakitleri ile ilgili de bekliyorum cevaplarınızı

Uzayda dünyaya dönersiniz. Dünya eğer (Mesela güneş arkasında kaldıysa) dilediğiniz yere dönersiniz. Uzayda YÖN yoktur. Yönü belirten ARZ (Ayak basma) eylemidir. Ayak bastığımız her yere ARZ (Yer, yerçekimi) ve ayak basamadığımız surrounding çevreye de GÖKLER diyoruz.

Uzayda çekimsiz alanda ayak hiçbir yere basmadığından asla YÖN yoktur. Siz düz dururken, öteki ters durur ve bu görecelidir.

Ta ki, uzay istasyonunun motorları çalışınca, yani dönü eylemi başlayınca merkezcil kuvvet çekim (Gravitik) kuvvetinin yerine geçer (ikame olur). O zaman herkes DÜZ gibi olur. Ama biri amuda kalkınca o gerçekten terstir.

Dolayısıyla uzayda yön yoktur ve her yer her yön kıbledir. Üstelik dünyaya dönmenin, ya da güneş ardında kalan dünyaya yöneleyim derken Güneşe tapmak gibi bir risk de yok.

O İMAJ olarak Kâbe (İbrahim odağı) olarak düşünülmelidir.

Mekkenin tersindeki öteki yarı kürede duran bir Uzay istasyonunda yine dünyaya yönelinir. (Hayali bir çap ile Mekkeye yönelmiş olursunuz, bu da dünyaya tapmak anlamına alınmamalıdır.)

Gelelim zamanlara.

([L],İstikbali Kıble farzında mutmain oldun mu? Yani uzaydaki kıbleye yönelme konusunda.)

<L> evet onda bir sorum yoktu zaten, ama zaman konusunu çözemedim kafamda

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 10/03/2002 (067/20)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 067 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

067-20-uzayda-kible-namaz-arz-gok-kavramlari

Yorumlar