Gönül mekanı – Paranormal – Müttekilik nedir – Ölmeden ölmek – Ölümden korkan nefs – Lanetli ağaç Zakkum

Ama ölmeden ölmeyi hiç bilmeyenler için dikenli telin çuvaldan çıkarılması gibi zor bir çırpınış var… Onlar Lut’un karısı gibi “ARKAYA bakacaklar”dır… Arkaya bakmak=Sola meyletmek.

Çırpınacak olan NEFS’tir.

Beden cesettir, acı duymaz, eşya gibidir… Ruh, kurtulmuştur (Gökçekimi yasalarına uymuştur, mutludur) ama şu NEFS var ya hani o bileşke, O biyoelektromagnetik alan ışıması, O vektör var ya… İşte o çırpınır. O korkar ölümden.

Beden (Kök içinde artı dört) ve ruh (Kök içinde eksi dört) bileşkesi kocaman bir sıfırdır. Artı eksiyi; somut sayı soyut sayıyı götürmüştür. Cebirsel işlem sonucu = Kocaman bir sıfır yani  N E F S  denen cerbeze ve vaveylacı ASİ… Şımarık, kibirli, züppe, snob kişilik… Onun adı NEFS’tir..

Onu sevdiği şeylerle (Öfke, kibir, horgörü vb.) beslemeyin. O besin LANETLİ AĞAÇTA (Şeceretil Mel’une) de AYNEN vardı. Adı Zakkum’dur. Zakkum nefse EZİYET eder…

Nefse eziyetin tersi yani kurtuluş NEFSİ öldürmekten geçer…

Allah bizleri islah etsin.

<> amin

Biz dilemezsek, Allah yardım etmez…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 15/03/2002 (069/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 069 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

069-11-olumden-korkan-nefs

Yorumlar