Sağlık – Psikoloji – Aspirin – Prozak

<DrM> Aspirin’in formülüne çok benziyormuş hocam

Evet Dr. Salisilatların aminoları ile ilgili olarak KİRLİAN bedeninde iyileştirici etkileri olduğunu, regülatör olduğunu yazmıştım bir ara…

Bu asidin inanılmaz bir PSİKOLOJİK etkisi de var. Aspirin alanın hem sinir elektriği (Piyon düzeni) hem de ion düzeni regüle oluyor.

<> hocam prozac? ben depresyona karşı alıyordum

Prozac ayrı bir ürün, aspirin müsekkin değildir. Kafein ve Kodein bazında yapılıyor.

<drA> 1 2 dimetil ksantin ve 1 2 3 tri metil ksantin halkaları, bir metil ne kadar değişiklik yapıyor…

Prozaclar diyazepamlar, Largactil, Librium, Haldol/Haloperidol, Melleril/Mellegretil vb. aynı kategorilerden ilaçlardır.

Dr.larımız da bilirler: Mesela Haldol alanda ağız yanında, ensede ve histeris biçiminde ayak tabanlarında kasılmalar başlar. Bunu gidermek için verilen Akineton ise bağımlılık yarattığı gibi gözlerin bebeğini küçültüyor ve önemli yan etkileri var. Dr.larımız daha iyi bilirler…

<drA> estağfurullah hocam

<drM> estağfurullah

Oysa Aspirin doğrudan sinir sistemi regülatörü olup gut, siyatik, romatizma vb.ye çok iyi geliyor. Ama prozac bunları iyileştiremez. Prozac türü ürünler, küçük beyine (Beyincik) etkili.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 20/03/2002 (071/28)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 071 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

071-28-saglik-psikoloji-aspirin-prozak

Yorumlar