Anne Rahminin dışında, karaciğer’den doğdu.

 

Anne rahminin dışında karaciğerden doğdu  
0,,86195,00

 

Güney Afrika'da bir bebek, annesinin rahminin dışında, karaciğerine yapışık olarak büyüdükten sonra tamamen sağlıklı doğdu. Doktorlar, Zulu dilinde ‘‘şanslı’’ anlamına gelen adı verilen kız bebeğin yaşamasının mucize olduğunu söylediler.

Cape Town kentinde yaşayan 20 yaşındaki Cwayita Ncise, 9 ay normal gebelik geçirdiğini sanıyordu. Gebeliğin 39'uncu haftasında gittiği doktorlar, genç kadını ultrasonla incelediklerinde şaşkınlık içinde kaldılar. Ncise'nin karnında şişlik olduğu halde rahim içinin boş olduğunu gördüler. Ameliyata alınan kadının karnı kesildikten sonra bebeğin plasentasıyla birlikte karaciğere yapışmış olduğu tespit edildi.

Doktorlar, bebeği karaciğere zarar vermeden çıkarmayı başardılar. Aksi halde annenin karaciğerinin bir bölümünü kesmek zorunda kalacaklardı. Ameliyatı yöneten Dr. Bruce Howard, ‘‘Karaciğerin arkasında plasenta kesesini buldum. Keserek açtım ve bebeği, önce ayaklarından çıkardım. Plasentayı da yerinde bırakmaya karar verdim çünkü çıkarmaya çalışmak çok tehlikeliydi. Plasenta zamanla kadının vücudu içinde kaybolacaktır’’ dedi.

Nhlahla, 2 kg 700 gram olarak dünyaya geldi. Doktorların ‘‘mucize’’ dediği bebek ve annenin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ve bebeğin anne sütü emdiği belirttildi. 

Yorumlar